Prajitura din malai cu lapte

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Prajitura din malai cu lapte 016Ingrediente :
– 100 gr unt
– 4-5 buc. oua
– 1000 ml lapte
– 1 lingurita sare
– 200 gr zahar
– 15 ml esenta rom
– 250 ml smantana
– 1/2 kg branza de vaci
– 8 gr zahar vanilat
– 50 g faina de grau
– 300 gr malai grisat
Mod de preparare :
Intr-un vas de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierb. Cand da primul clocot, se adauga faina de malai in ploaie batand mereu cu telul pentru a se evita formarea cocoloaselor. Dupa aproximativ 5 minute, cand s-a ingrosat, se ia vasul de pe foc. Cand este aproape rece, se adauga branza de vaci maruntita cu furculita, smantana, galbenusurile, faina de grau si se amesteca bine. La aceasta compozitie se adauga albusurile care au fost batute spuma impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se niveleaza cu lopatica de plastic. Se introduce tava in cuptorul bine incins si se coace 40-50 de minute.
Prajitura se taie in tava in patrate si se serveste calda sau rece.

IMG_0593
IMG_0558
IMG_0562
IMG_0565
IMG_0568
IMG_0574
IMG_0579
(Citit de 501 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *