Prajitura din malai cu visine

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Prajitura din malai cu visineIngrediente :

– 140 g gris

– 160 g faina alba

– 180 g malai din comert

– 110 g malai de tara ( macinat mai mare )

– 4 linguri cu ulei

– 185 g iaurt

– 260 ml lapte

– 150 g zahar

– 4 oua

– 1 lingurita sare

– 10 g praf de copt

– 8 g zahar vanilat Bourbon

– coaja rasa de la o lamaie

– zahar pudra pentru decor

– o cana cu visine fara samburi

Mod de preparare :

Se pregatesc si cantaresc ingredientele.

Prajitura din malai cu visinePrajitura din malai cu visine

Grisul, malaiul din comert, malaiul de tara si faina de grau se amesteca intr-un vas cu zaharul vanilat, praful de copt, sarea si coaja rasa de lamaie.

Prajitura din malai cu visineIntr-un vas separat se freaca galbenusurile de ou cu zaharul si uleiul pana devin cremoase. Eu nu am avut coaja de lamaie asa ca am adaugat in galbenusuri si cateva picaturi de esenta de lamaie ( 0,5 ml).

Prajitura din malai cu visineGalbenusurile frecate se adauga peste faina. Se amesteca.

Prajitura din malai cu visineAdaugam apoi laptele si iaurtul. Amestecam pana la omogenizare.

Prajitura din malai cu visinePrajitura din malai cu visineAlbusurile le batem spuma si le adaugam peste compozitie.

Prajitura din malai cu visineAmestecam iar compozitia rezultata o turnam intr-o tava ( 27/27 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.

Prajitura din malai cu visineNivelam compozitia iar deasupra se imprastie visinele ( le scufundati putin in aluat).

Prajitura din malai cu visineSe introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea.

Prajitura din malai cu visineCand prajitura s-a racit, o pudrati cu zahar.

Prajitura din malai cu visinePofta buna !

(Citit de 688 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *