Prajitura Revani
Nu stiu cum sa fac sa ma intelegeti cat de gustoasa este aceasta prajitura. Este un desert pe care il veti regasi in bucataria turceasca. O prajitura care este aromata, colorata si foarte, foarte gustoasa!
Ingrediente:
Pentru sirop:
– 2 cani cu zahar (am folosit o cana de 250 ml)
– 2 si 1/2 cani apa
– zeama de la 1 si 1/2 lamaie
– 50 g unt
Pentru blat:
– 3 oua mari
– 140 g zahar
– 120 g faina alba
– 120 g gris
– 100 ml ulei
– 1/2 cana chefir (cana de 250 ml)
– 10 ml esenta de vanilie
– 7 g praf de copt
– 1 lingurita turmeric
Mod de preparare:
Se prepara mai intai siropul. Intr-o cratita, se pune la fiert, la foc mijlociu, zaharul cu apa. Dupa aproximativ 30 minute, se opreste focul si adaugam peste sirop untul si zeama de lamaie. Dupa ce s-a racorit, siropul il introducam in frigider.
Cat timp se raceste siropul, pregatim blatul. Intr-un vas, se mixeaza ouale cu zaharul pana devine spuma. Se adauga apoi, rand pe rand, esenta de vanilie, uleiul, chefirul, turmericul, grisul si faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia se desarta intr-o tava (25/28 cm) unsa cu unt si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade, pentru 30 minute.
Cand blatul este copt (se face proba scobitorii), se scoate tava, se proportioneaza cat este calda si se toarna peste ea siropul rece. Cand blatul a tras tot siropul, se introduce tava la frigider.
Prajitura se serveste rece, simpla sau pudrata cu nuca de cocos, nuca macinata, fistic, smantana.
Eu am servit-o simpla, neornata. Este una din prajiturile mele preferate. Foarte aromata, foarte gustoasa!
Pofta buna!
Lasă un răspuns