Prajitura Revani

fashiondays.ro

Prajitura Reveni

Nu stiu cum sa fac sa ma intelegeti cat de gustoasa este aceasta prajitura. Este un desert pe care il veti regasi in bucataria turceasca. O prajitura care este aromata, colorata si foarte, foarte gustoasa!

Ingrediente:

Pentru sirop:

– 2 cani cu zahar (am folosit o cana de 250 ml)

– 2 si 1/2 cani apa

– zeama de la 1 si 1/2 lamaie

– 50 g unt

Pentru blat:

– 3 oua mari

– 140 g zahar

– 120 g faina alba

– 120 g gris

– 100 ml ulei

– 1/2 cana chefir (cana de 250 ml)

– 10 ml esenta de vanilie

– 7 g praf de copt

– 1 lingurita turmeric

Mod de preparare:

Se prepara mai intai siropul. Intr-o cratita, se pune la fiert, la foc mijlociu, zaharul cu apa. Dupa aproximativ 30 minute, se opreste focul si adaugam peste sirop untul si zeama de lamaie. Dupa ce s-a racorit, siropul il introducam in frigider.

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

Prajitura ReveniCat timp se raceste siropul, pregatim blatul. Intr-un vas, se mixeaza ouale cu zaharul pana devine spuma. Se adauga apoi, rand pe rand, esenta de vanilie, uleiul, chefirul, turmericul, grisul si faina amestecata cu praful de copt.

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

answear.ro

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

Compozitia se desarta intr-o tava (25/28 cm) unsa cu unt si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade, pentru 30 minute.

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

Cand blatul este copt (se face proba scobitorii), se scoate tava, se proportioneaza cat este calda si se toarna peste ea siropul rece. Cand blatul a tras tot siropul, se introduce tava la frigider.

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

Prajitura Reveni

Prajitura se serveste rece, simpla sau pudrata cu nuca de cocos, nuca macinata, fistic, smantana.

Eu am servit-o simpla, neornata. Este una din prajiturile mele preferate. Foarte aromata, foarte gustoasa!

Prajitura Reveni

Pofta buna!

answear.ro
(Citit de 31.386 ori, de 3 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.