Prajitura Snickers

 

Ingrediente:

Pentru blat:

– 6 albusuri

– 200 g nuca macinata

– 110 g zahar

– 10 g praf de copt

– 80 g faina alba

– un praf de sare

Pentru glazura de ciocolata alba:

– 200 g ciocolata alba

– 25 g unt

Pentru crema caramel:

– 6 galbenusuri

– 200 g zahar

– 200 g unt

– 200 g nuci tocate grosier

Pentru glazura de ciocolata:

– 100 g ciocolata cu lapte

– 100 g ciocolata amara

– 160 g frisca

– 20 g unt

Mod de preparare:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare timp de 1-2 minute. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, ferma. Adaugam faina si praful de copt, cernute in prealabil. Se amesteca cu o spatula, de jos in sus. Adaugam si nuca si amestecam pana la incorporarea ei.

Turnam compozitia intr-o tava ( 30/16), tapetata cu hartie de copt , nivelam si coacem blatul la 180 de grade celsius, timp de 15 minute sau pana trece testul scobitorii. Cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte de a introduce tava. Cand este gata, scoatem blatul din cuptor, il scoatem din tava si il lasam la racit.

Cat timp se raceste blatul, punem intr-un vas ciocolata alba rupta in bucati mici impreuna cu untul. Acest vas il punem intr-un alt vas cu apa ( bain marie). Avem grija ca vasul cu ciocolata si unt sa nu atinga apa din vasul dedesubt. Punem pe foc mic si amestecam in ciocolata pana se topeste si se omogenizeaza cu untul.

Cand blatul s-a racit, il nivelam putin taindu-i capacul (partea de sus). Eu pur si simplu l-am intors fata de cum a fost copt si l-am pus inapoi in tava in care a fost copt.

Peste blat turnam ciocolata alba si punem tava la frigider.

answear.ro

Miezul de nuca l-am uscat putin in cuptor, apoi cand s-a racorit, l-am pus intr-o punga si l-am maruntit cu sucitorul.

Pentru crema caramel, mixam galbenusurile cu 100 g zahar.

Intr-o cratita caramelizam 100 g zahar la foc mic. Cand zaharul este topit, caramelizat, adaugam untul si amestecam. Totul la foc mic. Cand untul este incorporat se adauga galbenusurile mixate cu zaharul. Se amesteca continuu in compozitie. Cand compozitia curge de pe lingura ca o smantana groasa se adauga nucile maruntite. Se amesteca timp de timp de 1-2 minute si apoi se ia cratita de pe foc. Se lasa la racit 4-5 minute.

Se toarna crema calduta peste ciocolata intarita si se niveleaza.

Intr-un vas se pune ciocolata cu lapte si cea amaruie rupta in bucati, frisca si untul. Se topeste la bain marie, pe foc mic.

Glazura de ciocolata se toarna peste prajitura, se niveleaza si se introduce la frigider pentru 5-6 ore.

Cand o scoateti de la frigider, prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

Daca doriti o cantitate mai mare de prajitura, faceti regula de trei simpla si mariti cantitatile la ingrediente.

Pofta buna!

(Citit de 239 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.