Prajitura Tosca

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

Pentru blat:

– 5 albusuri

– 100 g zahar

– un praf sare

– 50 g faina de grau

– 5 g praf de copt

– 75 g seminte mac

Pentru crema:

– 4 galbenusuri

– 100 g zahar

– 30 g zahar vanilat

– un praf sare

– 300 ml lapte

– 40 g amidon

– 100 g unt 82% grasime

Pentru glazura:

– 160 g ciocolata cu 50% cacao

– 160 ml smantana

Ne mai trebuie:

– 130 g biscuiti cu cacao

– 200 ml cafea tare

Mod de preparare:

Sa tot fie vreo 2 ani de cand imi propun sa fac aceasta prajitura dar nu stiu de ce nu am gasit momentul. In acest weekend voi avea musafiri asa ca m-am hotarat sa nu mai aman momentul pregatirii. Zis si facut, am cumparat ingredientele care imi lipseau din bucatarie si am trecut la treaba. Prajitura nu este greu de realizat numai ca trebuie sa-i alocam ceva timp.

Eu am pregatit mai intai blatul. Am pregatit ingredientele.

Am pus albusurile in bolul de la robot am presarat pe ele un praf de sare si le-am batut pana s-au transformat intr-o spuma tare. Eu am folosit robotul Masterchef QB625D38 de la Tefal . Multumesc BUZZStore ca mi-ati oferit sansa de a testa acest robot. #buzztefal In lipsa unui robot performant, puteti bate albusurile cu un mixer obisnuit sau chiar cu un tel.

Peste albusurile batute spuma se adauga zaharul si mixam 2-3 minute.

Adaugam macul si mixam inca 1/2 minut.

Peste bezeaua cu mac se adauga „in ploaie” faina si se amesteca usor, prin rasturnare cu o spatula.

Compozitia se desarta intr-o tava (30/26 cm) tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt si se niveleaza. Se coace la 180 grade Celsius, timp de 25 minute. Se face proba scobitorii. Cand blatul este copt, se trece pe margine cu un cutit si se rastoarna pe o tava.

Cat timp se coace blatul, preparam crema. Folositi o cratita pe care o veti pune pe foc. Se amesteca cu un tel, galbenusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se amesteca pana la dizolvarea zaharului. Se adauga zaharul vanilat, apoi amidonul iar la final laptele. Puneti cratita pe foc mediu si amestecati continuu in compozitie pana se ingroasa. La inceput o sa vi se para ca nu se mai ingroasa crema dar inarmati-va cu putina rabdare si veti vedea ca in scurt timp aceasta se va ingrosa. Luati cratita de pe foc si o dati la rece. Mai amestecati in ea din cand in cand. Cum in acest moment cand am preparat-o eu este iarna, am dat cratita aproape de un geam deschis. Cand crema s-a racorit dar este inca calduta, am adaugat untul taiat bucatele si am amestecat cu telul.

Aranjam blatul in tava in care l-am copt si peste el punem crema de vanilie niveland stratul.

Peste stratul de crema aranjam biscuitii pe care ii trecem mai intai prin cafea.

Peste stratul de biscuiti turnam un ganache de ciocolata. Acesta se pregateste astfel: intr-o cratita, se pune smantana si ciocolata rupta in bucati. Se pune pe foc si se amesteca. Compozitia nu trebuie sa fiarba, doar o tinem pe foc pana se topeste ciocolata si se amesteca cu smantana. Eu am avut ciocolata 80% cacao….asa ca am pus si o ciocolata cu lapte pentru a nu iesi glazura prea amara.

Se tine prajitura la rece pentru minim 2 ore inainte de a o taia. Eu am tinut-o la frigider o noapte.

Pofta buna!

 

(Citit de 348 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *