Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Ingrediente:

– 3 pulpe de pui dezosate

– 1 lingura unt

– 3 catei usturoi

– 300 g ciuperci din conserva

– 1 ceapa

– 6 linguri cu pasta de gogosari si rosii (sau o conserva de rosii in bulion)

– 10-12 rosii cherry

– 1 lingura faina alba

– 1 pahar cu apa (aproximativ 300 ml)

– sare si piper dupa gust

– 1/2 legatura patrunjel verde

Mod de preparare:

Ce-mi mai place carnea de pui, in special pulpele! Reteta aceasta este delicioasa. Pasta de gogosari si rosii ii confera un gust de neuitat. Daca nu aveti aceasta pasta (eu o prepar in fiecare toamna si o conserv), o puteti inlocui cu rosii intregi in sos de rosii.

Puneti untul la topit intr-o tigaie.

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Prajiti pulpele de pui, la foc potrivit, 7-8 minute pe fiecare parte.

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Scoateti pulpele din tigaie cu o paleta si le transferati intr-un vas yena (sau alta tava pe care sa o puteti introduce la cuptor).

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

In untul in care ati prajit pulpele, puneti ceapa si usturoiul taiate marunt si le unditi 2-3 minute, pana ceapa devine sticloasa.

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Adaugati ciupercile (spalate sub jet de apa si scurse) si amestecati.

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Dupa 2-3 minute adaugati pasta de gogosari cu rosii. Amestecati in compozitie si adaugati apa.

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Intr-un bol de dimensiuni mici sau intr-o canita de cafea, amestecati o lingura de faina cu o lingura de pasta cu gogosari (sau apa). Turnati faina peste sosul din tigaie.

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Dati gust de sare si piper, presarati patrunjelul verde taiat marunt  si mai fierbeti 1-2 minute.

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Sosul se toarna peste pulpele din vasul yena. Deasupra se orneaza cu rosii cherry. Acoperim vasul cu o foaie de aluminiu si-l introducem la cuptor, la 170 grade, pentru 80-90 minute.

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Eu am servit aceasta mancare cu felii de mamaliga coapte pe gratar.

Pulpe de pui cu sos de ciuperci, rosii, gogosari

Pofta buna!

(Citit de 293 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *