Pulpe de rata cu cartofi Duchesse si salata de sfecla

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:
Pentru friptura
2 pulpe de rata
– piper si sare dupa gust
– 1 lingura de cimbru uscat
– 1 ceapa
– 3 catei de usturoi
– 250 ml vin rosu
– 100 ml ulei
– 300 ml apa
Pentru salata de sfecla
– 3-4 sfecle mici
– zeama de la o lamaie
– 2-3 linguri ulei de masline
– sare dupa gust
Pentru cartofii Duchesse
– 3 cartofi medii
– 120 g cascaval ras
– 100 g unt
– 2 galbenusuri
– 1/2 piper proaspat macinat
– sare dupa gust
Pulpele se spala si se usuca cu prosop de hartie. Intr-un vas se amesteca cimbrul uscat cu sarea si piperul (puteti adauga si alte ierburi uscate care va plac). Se rostogolesc pulpele de rata prin acest amestec. Se cresteaza in cateva locuri ….se fac niste buzunare mici, in care se pun cativa catei de usturoi.

Se acopera vasul cu o folie de plastic si se tin pulpele la frigider timp de 2 ore. Intre timp se pune sfecla la fiert in apa cu o lingurita de sare.

Cand este fiarta se da la racorit apoi se curata si se rade pe razatoarea mare. Se adauga sare dupa gust, zeama de la o lamaie si 2-3 linguri cu ulei de masline. Se amesteca si se pune deoparte la odihna.

Se scot pulpele de la frigider si se pun intr-o tava (cat mai mica….atat cat sa le cuprinda), impreuna cu vinul, apa, ceapa taiata in patru si uleiul. Se acopera vasul si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade, timp de 1 1/2 ore. Se descopera apoi tava si se mai lasa la cuptor 1/2 ora.

Cat timp stau pulpele la cuptor ne ocupam de cartofi. Se spala cartofii si se pun cu tot cu coaja la fiert impreuna cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se lasa putin la racit, se curata si se pun intr-un castron. Se adauga sare si piper dupa gust si se zdrobesc cu ajutorul unei furculite. Se adauga apoi untul, cascavalul ras si la urma galbenusurile. Se amesteca. Daca vi se pare ca compozitia este tare mai puteti adauga un galbenus de ou. Se pune compozitia intr-un pos si se fac gramajoare de piure care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 2-3 cm intre ele. Cand pulpele sunt gata se baga tava cu gramajoarele de cartofi la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute.

La final……am servit pulpele de rata impreuna cu bezelele de cartofi si salata de sfecla rosie.

Pofta buna!

 

(Citit de 307 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *