Rulada cu crema de branza si visine

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingredinete:

Pentru blat:

– 5 oua

– 2 linguri cacao

– 5 linguri zahar

– 5 linguri ulei

– 3 linguri cu varf faina alba

– 1/2 lingurita praf de copt

– un praf de sare

– 1 lingura esenta rom

Pentru crema:

– 200 g branza de vaci

– 90 g zahar pudra

– 100 g unt

– 300 ml smantana

– o lingura esenta vanilie

– 50-60 visine fara samburi

Mod de preparare:

Aceasta rulada este facuta cumva….la repezeala. Pentru ca s-au anuntat musafiri pentru seara si pentru ca aveam multe oale pe foc, am deschis frigiderul, am inspectat rapid ce ingrediente aveam pentru un dulce si am trecut la treaba.

Am spart ouale rapid si le-am pus intr-un vas. Nu am mai separat albusurile de galbenus. Am zis…..fie ce-o fi.

Am presarat un praf de sare si le-am mixat putin. Am adaugat zaharul in ploaie si am mixat pana au crescut in volum.

Am adaugat uleiul putin cate putin si am mixat la viteza mica.

Am adaugat apoi esenta, am mixat, cacao, am mixat iar la final am adaugat faina (amestecata cu praful de copt) si am mixat la viteza mica.

Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Am folosit tava mare din dotarea cuptorului (39/36 cm).

Am copt blatul la 180 grade Celsius (cuptorul incalzit in prealabil), timp de 20 minute. Cand blatul s-a copt (proba scobitorii), il rasturnam pe un prosop si il rulam usor impreuna cu prosopul.

Cat timp sta blatul rulat in prosop, pregatim crema de branza.

Punem in vasul de la robot toate ingredientele (mai putin visinele) si le blenduim 1-2 minute. Daca nu aveti robot, zdrobiti branza de vaci cu furculita si apoi adaugati rand pe rand celelalte ingrediente, amestecand pana la omogenizare.

Introduceti crema de branza pentru 20 minute la frigider pentru a se intari putin. Scoateti blatul din prosop si il mutati pe o folie de plastic. Turnati peste blat crema de branza, nivelati cu un cutit cu lama lata iar deasupra aranjati visinele. Puteti folosi visine proaspete sau din cele puse la congelator. Eu am folosit visine conservate cu zahar ca in aceasta reteta .

Rulati cu grija blatul, il inveliti in folia de plastic si introduceti rulada la frigider pentru cateva ore. In cazul meu, rulada a stat 4 ore pana au sosit musafirii dar este bine sa stea o noapte la frigider.

S-a crapat putin blatul la rulare dar nimeni nu a observat. Rulada mea a fost foarte apreciata.

Pofta buna!

 

(Citit de 109 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *