Rulada cu crema de mascarpone si capsuni

Ingrediente:

Pentru blat:

– 5 oua

– 120 g zahar

– 125 g faina

– un praf sare

– 8 g zahar vanilat

Pentru umplutura:

– 250 g mascarpone

– 100 g smantana

– un praf sare

– 100 g zahar pudra

– 16 g zahar vanilat sau o lingurita cu esenta vanilie

– 350 g capsuni

Mod de preparare:

Este luna mai, luna in care capsunile se gasesc din abundenta in piata. In cazul meu si ouale abunda in frigider. Cand ma duc la tara atat mama cat si soacra imi umple portbagajul de oua. Cand ajung acasa, ma gandesc ce voi face cu atatea oua. In zilele urmatoare gatesc retete numai pe baza de oua. Reteta pe care v-o prezint se prepara usor si repede.

Mai intai spalam capsunile si le punem la scurs. Cand sunt aproape uscate le indepartam coditele si le taiem marunt.

Spargem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare, zaharul tos si cel vanilat si le mixam pana devin cremoase. Adaugam apoi faina cernuta si amestecam in compozitie cu o paleta. In compozitie se mai poate adauga coaja rasa de lamaie sau portocala.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (34/38 cm), o nivelam si o introducem in cuptor incalzit, la 180 grade Celsius, timp de 14-15 minute.

Cat timp se coace blatul preparam crema. Intr-un bol punem crema mascarpone si smantana, adaugam un praf sare, zaharul pudra si vanilia si mixam 2-3 minute.

Peste crema de mascarpone adaugam capsunile taiate si amestecam cu o paleta.

Punem crema la frigider.

In cele 14-15 minute cat am preparat crema s-a copt si blatul. Scoatem tava din cuptor, o acoperim cu un prosop sau cu hartie de copt si o rasturnam. Dezlipim hartia de copt care a fost pe fundul tavii (incet, din aproape in aproape) si apoi intoacem foaia de blat. Foaia de blat pusa pe un  prosop sau chiar pe o hartie de copt se ruleaza cu tot cu prosop (hartie de copt) si se lasa la racorit. Aceste operatiuni trebuie facute rapid, cat blatul este inca cald.

Cand blatul s-a racit se toarna peste el crema, se niveleaza cu un cutit cu lama lata (se lasa la un capat o distanta de aproximativ 4 cm neunsa) si se ruleaza. Rulada se pune in hartie de copt sau folie de plastic si se depoziteaza la frigider pentru 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.

Cand se scoate de la frigider, rulada se pudreaza cu zahar pudra (se poate decora cu ciocolata topita) si se taie felii.

 

Este foarte gustoasa!

Pofta buna!

 

 

(Citit de 409 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.