Rulada din piept de pui umpluta cu carne tocata, kaizer si cascaval
– 2 bucati piept de pui
– 500 g carne tocata ( vita + porc )
– 1/2 buc. ceapa
– 50 ml ulei
– 80 – 100 g cascaval ras
– 10 – 12 felii kaizer
– 1 ardei gras rosu
– 1 ou
– 3 catei de usturoi
– 1/2 leg. patrunjel verde tocat marunt
– 2-3 lingurite cu boia de ardei dulce
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare :
Carnea tocata o amestecati cu o lingurita rasa de sare, 1/2 lingurita piper macinat, o jumatate de ceapa taiata marunt si calita foarte putin in 1-2 linguri de ulei, oul crud, usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat marunt.Eu nu am avut patrunjel verde asa ca am pus o lingura cu patrunjel uscat.
Pieptul de pui se pune intre doua folii de plastic si se bate cu ciocanul de carne. Se aseaza pe un blat de lucru unindu-se bucatile intre ele pentru a forma o bucata mai mare.
Se presara peste ele sare si piper macinat…..dupa gust. Urmeaza un strat de felii cu kaizer. Eu am avut o rulada de costita de porc afumata, primita in „dar” de la mama mea. Ea a afumat-o. Aranjati feliile de kaizer, una langa alta.
Peste kaizer punem un strat de carne tocata.O nivelam cu ajutorul unei lame de cutit.
Peste carnea tocata presaram cascaval ras si ardeiul gras taiat in cubulete mici.
Se ruleaza pieptul de pui. Pe o folie de aluminiu se presara 2-3 lingurite de boia dulce de ardei si se pune rulada. Se trece prin boiaua de ardei.
Se inveleste rulada in folia de aluminiu, se pune intr-o tava cu apa si se baga in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade, unde se tine 40-50 de minute. Dupa acest timp se scoate din folie si se mai introduce in cuptor pentru 20 de minute.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se mai lasa la racorit putin. Se taie in felii si se serveste ca si antreu sau langa diferite garnituri.
Lasă un răspuns