Rulada tricolora cu crema de branza

answear.ro

Ingrediente:

Pentru aluatul galben:

– 2 oua

– 2 linguri cu ulei

– 2 linguri cu faina

– 1 lingura cu smantana

– 1/2 lingurita cu praf de copt

– 3 linguri cu telemea rasa (oaie, vaca sau capra)

– un praf sare

Pentru aluatul  portocaliu:

– 2 oua

– 2 linguri cu ulei

– 2 linguri cu faina

– 1 lingura cu smantana

– 1/2 lingurita praf de copt

– 2 linguri pasta de ardei sau 1 lingura cu bulion

– un praf sare

Pentru aluatul verde:

– 2 oua

– 2 linguri cu ulei

– 2 linguri cu faina

– 1 lingura cu smantana

– 1/2 lingurita cu praf de copt

– 2 linguri cu patrunjel tocat marunt, congelat

– un praf sare

Pentru umplutura:

– 200 g telemea de capra (oaie, vaca) sau o crema de branza la alegere, dupa gust

– 3-4 linguri cu smantana

Mod de preparare:

Aceasta reteta este usor de realizat, este un aperitiv gustos dar si aspectuos.

Am pregatit 4 boluri (vase adanci). Trei boluri pentru aluaturi si unul in care am batut albusurile.

In fiecare din cele trei boluri, am amestecat cate 2 gabenusuri cu un praf de sare, 2 linguri cu ulei, 1 lingura smantana si 2 linguri cu faina. In primul bol am adaugat 2 linguri de telemea de capra rasa, in al doilea bol am adaugat 2 linguri cu pasta de ardei (daca nu aveti pasta de ardei puteti pune 1 lingura cu bulion) iar in al treilea bol am pus 2 linguri cu patrunjel tocat marunt. Patrunjelul a fost congelat si l-am blenduit putin cu un blender vertical. In toate retetele de pe internet, in aceasta compozitie verde apare spanacul. Eu niciodata nu am spanac in casa, nici proaspat si nici congelat asa ca tot timpul am preparat aceasta reteta cu patrunjel congelat si pot spune ca a iesit de nota 10. Telemeaua de capra o puteti inlocui cu cea de oaie sau vaca. Eu am pus ce am avut in frigider.

Intr-un bol am batut toate cele 6 albusurile cu un praf de sare.

answear.ro

Albusurile batute le-am impartit in mod egal in cele 3 boluri cu aluat si am amestecat cu o lingura, de sus in jos.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am pus cu o lingura cele 3 aluaturi colorate. In loc de lingura puteti folosi un polonic pentru pus aluaturile in tava. Puteti sa va jucati cu aranjatul aluaturilor.

Am batut tava de 2-3 ori de masa pentru a se aranja aluatul mai bine si apoi am introdus-o in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade Celsius, pentru 20 de minute. Cand l-am scos din cuptor, blatul l-am rasturnat peste un prosop umed si l-am rulat cu tot cu prosop.

Dupa aproximativ 30 de minute, am derulat blatul, am intins crema de branza si l-am rulat din aproape in aproape, lejer, nu foarte strans. Pentru crema de branza am ras pe razatoarea mica telemeaua de capra si am amestecat-o cu smantana. Puteti folosi si crema de branza din comert sau puteti face combinatii intre branza de vaci si telemea de oaie, vaca sau capra. Peste crema de branza intinsa pe blat puteti presara masline taiate marunt sau ardei gras rosu taiat marunt. Depinde de gust si de imaginatia voastra.

Rulada se infasoara in hartie sau celofan si se introduce la frigider. Eu am preparat-o seara si am taiat-o a doua zi dar daca nu aveti rabdare, se poate taia peste 5-6 ore de stat in frigider.

Pofta buna!

answear.ro
(Citit de 2.255 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.