Salata cu ton

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Salata cu tonIngrediente:

– o conserva cu ton in suc propriu (150 g)

– 1 ceapa rosie

– o mana salata verde

– cateva masline (10-14)

– 100 g amestec legume congelate (boabe de porumb, fasole verde, mazare, ardei gras, morcov, fasole boabe)

– 1-2 oua

– 1 castravete murat mai mare sau 2 mai mici

Pentru dressing:

– 3-4 linguri ulei de masline

– 1 lingurita mustar

– 2-3 linguri zeama de lamaie

– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Salatele inseamna sanatate. Medicii spun ca ar fi bine sa consumam cel putin o salata pe zi. Legumele furnizeaza organismului o gama variata de vitamine, nutrienti si antioxidanti. Tonul reprezinta o sursa importanta de acizi grasi Omega-3, seleniu, vitamine B, acid folic.

Am folosit ingredientele pe care le-am avut la indemana eu. Dar puteti omite sau adauga ingrediente dupa bunul plac, adica va puteti juca cu gama de ingrediente. In loc de legume congelate folositi legume proaspete, in loc de castravete murat folositi unul verde, proaspat, puteti adauga rosii etc.

Amestecul de legume congelate le-am pus in putina apa fierbinte cu un praf de sare, le-am fiert 10-15 minute si apoi le-am pus intr-o sita la scurs.

Salata cu tonSalata cu tonAm pus la scurs intr-o sita tonul si apoi l-am taiat in bucati mai mici.

Salata cu tonAm taiat ceapa rondele apoi am despicat-o in inele.

Salata cu ton

Castravetele murat l-am taiat felii, ouale le-am fiert 5-6 minute iar cand s-au racit le-am curatat si taiat in sferturi. Am spalat salata verde si am pus-o pe servetele de hartie la scurs.

Salata cu ton

Pentru dressing, am amestecat mustarul cu uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul.

Cand toate au fost pregatite, am aranjat pe un platou, salata verde, amestecul de legume, castravetele murat taiat felii, ceapa, maslinele, tonul si ouale. Se asezoneaza salata cu dressingul.

Salata cu tonPofta buna!

(Citit de 133 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *