Salata de icre cu ceapa
Ingrediente:
– 100 g icre sarate
– 350-400 ml ulei
– 2 felii de paine inmuiate in lapte
– zeama de la o lamaie
– 100 ml apa minerala
– sare (numai daca mai trebuie)
Mod de preparare:
Imi aduc aminte ca in copilarie mama pregatea icre la sarbatorile de Craciun sau Paste. Le pregatea la lingura de lemn, nu se stia atunci de mixere, roboti de bucatarie. Chiar si astfel pregatita era la fel de gustoasa ca si cea pe care o pregatim acum cu mixerul numai ca efortul era mai mare.
Acum doua saptamani, am primit spre testare de la BUZZStore si Tefal un robot performant, Robotul Masterchef Pro QB625D38 care mi-a usurat munca in bucatarie. Cu el am preparat aceste icre delicioase.
Eu am folosit icre de crap, gata sarate, cumparate din magazin. Puteti folosi si icre de hering, caras.
Am pus in bolul robotului icrele impreuna cu painea inmuiata in lapte, bine scursa si am pornit robotul, la inceput la viteza mica. Cand icrele s-au amestecat cu miezul de paine, am marit viteza robotului si am inceput sa torn in fir subtire uleiul, putin cate putin. Din cand in cand, am adaugat cate putina zeama de lamaie si apa minerala.
La final, cand am terminat tot uleiul, adaugam o ceapa taiata marunt si mai mixam cateva secunde.
Pur si simplu, in cateva minute a fost gata salata de icre.
Daca ati observat ca, compozitia s-a taiat, o puteti repara prin adaugarea unei ligurite cu icre sau o felie de paine inmuiata in lapte si scursa bine sau putina zeama de lamaie.
Bineinteles ca daca nu detineti un robot performant, puteti face salata de icre si cu un mixer manual sau chiar ajutandu-va de o lingura de lemn. Este delicioasa!
Pofta buna!
Lasă un răspuns