Salata de sfecla rosie

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

De obicei nu masor cantitatile pentru aceasta salata, le pun „din ochi” cum se zice si dupa gust.

Ingrediente:

– 5 bucati de sfecla rosie (au cantarit 1,3 kg gata curatate)

– 2 radacini hrean

– 50 ml otet

– 1 lingurita rasa sare (dupa gust)

– 1 lingura cu varf miere de albine (puteti folosi si zahar)

Mod de preparare:

Sfecla se curata de impuritati si se spala. Nu o curatati de coaja! Puteti sa o fierbeti in apa cu putina sare sau o puteti coace la cuptor. Eu am ales varianta cuptorului pentru ca mi se pare ca are un gust mai bun. Am pus sfecla intr-o tava si am introdus-o in cuptorul incins la 180 grade Celsius. Am copt sfecla pana cand scobitoarea a intrat cu usurinta in ea. Cand este coapta, o scoatem din cuptor si o lasam la racorit. Apoi o decojim.

Cat timp se coace sfecla, curatam hreanul si-l razuim pe razatoare.

Sfecla decojita se rade (o mai puteti felia).

Peste sfecla se adauga hreanul si se amesteca.

Intr-un bol, amestecati otetul, sarea si mierea pana la omogenizare. Turnati acest amestec peste sfecla cu hrean si amestecati.

Salata se poate consuma imediat sau o puteti pune in borcane, presand salata si turnand deasupra ei din lichidul rezultat. Inchideti ermetic borcanele si le depozitati in camara.

In momentul servirii puteti adauga la salata putin ulei. Este delicioasa!

Pofta buna!

 

 

(Citit de 53 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *