Salata de vinete
– 2 vinete mari
– 4 ardei grasi rosii (eu am pus ardei de culoare verde)
– 1 ceapa
– 2 rosii mari
– 2-3 catei de usturoi
– 2-3 linguri cu ulei
– sare si piper dupa gust
– 2-3 frunze de busuioc
Mod de preparare :
In ultimul timp am tot facut vinetele cu maioneza. M-am gandit ca ar trebui sa le mai prepar si altfel. Vinetele si ardeii se coc (pe gratar, in cuptor sau pe flacara de la aragaz pusi pe o tabla pentru copt). Se pun intr-un vas, se presara cu sare si se acopera cu un capac.
Cat stau vinetele si ardeii la „transpirat” pregatiti doua vase. Un vas pe care il puneti cu apa la fiert si unul cu apa rece (eventual adaugati si niste cuburi de gheata). Luati cate o rosie, infingeti-o intr-o furculita, crestati varful in patru cu un cutit….usor, doar cat sa taiati coaja. Introduceti rosia in apa clocotita unde o tineti 1 minut apoi o bagati imediat in apa rece unde o tineti tot 1 minut. Se curata apoi rosia dinspre varf. Se toaca rosiile in cubulete mici.
Se curata ardeii si vinetele de coaja si se pun la strecurat cateva minute.
Vinetele se toaca cu un cutit de lemn. Ardeii se taie cubulete.
Ceapa taiata marunt se caleste 1-2 minute in ulei incins. Se adauga apoi rosiile si se mai caleste 1-2 minute.
Se ia ceapa de pe foc si se lasa la racit. Se amesteca apoi vinetele si ardeii impreuna cu ceapa si rosiile. Se adauga si usturoiul pisat marunt. Daca va place puteti adauga 2-3 frunze de busuioc verde tocat marunt. Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Serviti salata de vinete pusa pe felii de paine prajita.
Lasă un răspuns