Sarbusca

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 1 kg cartofi noi (pot fi si vechi)
– 2 morcovi mari
– 2 cepe potrivite
– 1 ardei gras rosu
– 3 linguri de ulei
– 2 oua
– 500 g smantana
– 100 g fidea (optional)
– sare,piper dupa gust
– 2 l zer de oaie
– 1 legatura loboda rosie
– 1 legatura leustean
– 1 legatura patrunjel
– 1 legatura marar

Cartofii daca sunt noi se curata prin razuire sub jet de apa. Se taie in bucati nu foarte mici, iar cei de marime mica nici nu se mai taie, se lasa intregi. Daca cartofii sunt vechi, se curata si se taie in cuburi. Morcovii se curata si se taie marunt. La fel si ardeiul gras se spala si se taie cubulete. Intr-o oala de 6 l se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul in 3 linguri cu ulei. Cand aceasta s-a inmuiat se adauga ardeiul gras. Se lasa 2-3 minute apoi se adauga apa fierbinte cat sa-i cuprinda cu 3 degete mai sus. Eu am adaugat si 3 linguri de zarzavat pus la sare (este optional).

Intre timp cei 2 l de zer de oaie se pun intr-o oala la fiert.

In acelasi timp se spala verdeata si se taie marunt.

Dupa aproximativ 15 minute din momentul in care au inceput sa fiarba legumele se adauga cartofii.

Daca vrem ca sarbusca sa iasa mai subtire se mai adauga apa fierbinte cat doriti. Cand cartofii sunt fierti se adauga fideaua. Dupa 8-10 minute se adauga tot zerul de oaie si zarzavatul taiat marunt. Se da gust de sare si piper.

Galbenusurile de ou se amesteca cu smantana si putina sarbusca fierbinte si se toarna in oala. Se mai lasa sa clocoteasca 2-3 minute. Se ia oala de pe foc si se presara deasupra putin leustean taiat marunt (leusteanul este ingredientul secret).

(Citit de 196 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *