Savarine

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Savarine

Ingrediente:

– 2 oua

– 250 g faina alba

– 150 ml lapte

– 25 ml ulei

– 5 g drojdie uscata

– 1/2 lingura zahar

– un praf de sare

– coaja rasa de la 1/2 lamaie

Pentru sirop:

– 400 ml apa

– 200 g zahar

– 1 fiola esenta rom

Pentru umplut:

– 300 g smantana

– 3 linguri zahar pudra

Pentru decor:

– 2-3 linguri gem sau dulceata acrisoara

Pentru uns formele:

– 25 g unt topit

Mod de preparare:

Am o prietena la serviciu care face foarte des savarine. Este o prajitura pe care o mancam cu placere in copilarie si imi place la fel de tare si acum. Asa ca…m-am hotarat sa incerc si eu reteta. Nu este greu de realizat.

Intr-un bol, se pune laptele, drojdia uscata si zaharul. Se amesteca si se lasa la odihna 5-10 minute.

Savarine

Savarine

Intr-un alt vas, se amesteca faina cu sarea.

Savarine

Peste faina se pun ouale, coaja rasa de lamaie, uleiul si amestecul de drojdie cu lapte. Se amesteca cu o spatula sau cu o lingura.

Savarine

Savarine

Savarine

Vasul cu aluat se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut, la loc caldut, pentru 30 minute.

Savarine

Cat timp creste aluatul se prepara siropul. Intr-un vas, se pune zaharul si apa si se fierbe 7-8 minute din momentul cand da in clocot. Se opreste focul si se toarna peste sirop esenta de rom. Se lasa siropul la racit.

Savarine

Formele pentru savarine se ung cu o pensula, cu unt topit.

Savarine

Cand aluatul si-a dublat volumul se pune in forme. Aluatul fiind lipicios, il veti pune in forme cu ajutorul a doua linguri. Umpleti formele cu aluat doar pe trei sferturi. Se lasa la crescut 20 minute.

Savarine

Savarine

Introduceti tava cu forme in cuptorul incazit in prealabil si coaceti timp de 25-30 minute. Eu le-am tinut 25 minute in cuptor pentru ca formele mele sunt mici. Daca aveti forme mai mari, le veti coace 30-35 minute. Urmariti sa fie rumenite frumos si coapte in interior.

Savarine

Scoateti savarinele din forme si la fiecare taiati un capacel. Taiati doar trei sferturi capacelul.

Savarine

Savarine

Treceti fiecare savarina prin sirop. Recomand a se tine mai mult timp in sirop, pentru a se insiropa bine.

Savarine

Dupa ce ati insiropat toate savarinele, ungeti capacelul cu gem acrisor. Eu am mixat 3 linguri de dulceata de visine cu blenderul manual. Am introdus savarinele in frigider pana am pregatit frisca.

Savarine

Mixati smantana cateva minute, pana se ingroasa. Adaugati zaharul pudra si mai mixati 2-3 minute. Umpleti cu frisca savarinele. Puteti sa le umpleti pur si simplu cu o lingurita sau puteti folosi un pos.

Savarine

Savarine

Puteti consuma savarinele dupa ce au fost tinute la frigider 2-3 ore. Sunt super gustoase.

Savarine

Pofta buna!

 

 

(Citit de 288 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *