Shakshouka ( Oua ochiuri in sos de rosii)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Oua posate in sos de rosiiShakshouka este o mancare care se serveste la micul dejun in tarile arabe si in cele din nordul Africii. In Israel aceasta mancare se serveste la cina. Pe intelesul tuturor, ouale sunt gatite dietetic, fierte intr-un lichid….fara coaja. Sunt foarte gustoase.

Ingrediente :

– o ceapa mica taiata marunt

– un morcov mic ras pe razatoare

– 400 g rosii in bulion

– 3-4 linguri cu ulei

– 100 ml apa

– o lingurita cu zahar

– un varf de cutit cu maghiran uscat

– un varf de cutit cu oregano uscat

– un varf de cutit fulgi de chilli

– sare si piper dupa gust

– 4-5 oua

Mod de preparare :

Se curata ceapa cu morcovul si se spala. Se taie ceapa marunt iar morcovul se rade pe razatoarea mica. Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune ceapa cu morcovul la calit timp de 2-3 minute.

ShakshoukaShakshoukaSe adauga apa si se lasa legumele la fiert 10-15 minute pana cand se inmoaie.

ShakshoukaSe adauga apoi rosiile din conserva, condimentele si zaharul. Se fierbe inca 15 minute, la foc mic spre mijlociu, pana se intrepatrund aromele si scade zeama.

ShakshoukaShakshoukaShakshoukaShakshoukaCand zeama a mai scazut, dar nu de tot, se sparg peste compozitie 4-5 oua. Punem un capac peste cratita si lasam inca cateva minute pana se gatesc ouale. Cand sunt gata se decoreaza cu frunze de patrunjel tocat marunt.

ShakshoukaShakshoukaShakshoukaShakshoukaPofta buna !

(Citit de 490 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *