Sirop de muguri de brad

Ingrediente:

– muguri de brad

– zahar

– zeama de lamaie

– apa

Mod de preparare:

Daca in anii trecuti faceam numai sirop de papadie, anul acesta am facut si sirop din muguri de brad. Nu stiu de ce in anii din urma nu am vazut ca brazii ii am sub nas, adica in curtea mea. Si parca este facut, numai bine ce am facut siropul de brad…am si racit. Il voi testa acum sa-i vad beneficiile.

Cantitatile de apa, zahar si lamaie se modifica in functie de cantitatea de muguri pe care o aveti.

Am cules mugurii de brad, i-am trecut sub un jet de apa si i-am pus intr-o cratita. Peste ei am adaugat apa cat sa-i cuprinda. Am pornit focul si i-am fiert 40 de minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

 

Cand lichidul s-a tulburat si s-a albit (este laptos), se opreste focul, se acopera cratita cu un capac si se lasa la infuzat 6-8 ore (eu l-am lasat o noapte).

Dupa acest timp, se strecoara lichidul, il cantarim si il punem intr-o cratita. Pentru fiecare 1 l de lichid obtinut, se adauga 1 kg de zahar. Eu am obtinut 1,6 l lichid, asa ca am pus 1,6 kg zahar si zeama de la o lamaie mare. Puteti inlocui zaharul alb cu zaharul brun.

Se fierbe siropul, la foc mijlociu spre iute, timp de aproximativ 1 ora.

Acesta se va inchide la culoare si va deveni rosu-brun. Pentru a sti daca ati fiert cat trebuie siropul, puneti o lingura din el intr-o farfurioara si o introduceti in congelator pentru 5 minute. Daca atunci cand il scoateti din racitor are consistenta mierii de albine, inseamna ca este gata.

Puneti siropul fierbinte in sticle sterilizate si le inchideti bine. Le lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Siropul il puteti servi cu apa plata, minerala sau pur si simplu luati cate o lingurita din el atunci cand aveti nevoie, adica cand ati racit si tusiti.

Este foarte aromat si are un gust bun.

Recomand acest sirop.

(Citit de 391 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.