Somon la gratar cu sos de iaurt si mustar

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 2 bucati medalion de somon
– 250 g iaurt
– 2 linguri mustar ( este de preferat mustarul Dijon cu miere)
– 3 linguri de sos soia
– 2 linguri de marar tocat marunt
– sare, piper
Mod de preparare :
Presaram putina sare si piper pe bucatile de somon si il stropim cu sos soia pe ambele parti. Il punem la rece o jumatate de ora sau chiar mai mult (pana este gata jarul pentru gratar).

Intr-un castron amestecam iaurtul, mustarul, mararul si dam gust de sare si piper.

Eu am facut somonul pe gratar in curte dar cei care nu dispun de asa ceva il pot pregati pe gratar la aragaz sau mai puteti folosi varianta de somon dietetic adica dupa ce l-ati stropit cu sos soia sa-l fierbeti impreuna cu o lingura de capere si 200 ml apa intr-o cratita. Are un gust foarte bun.
Deci am aprins focul la gratar si cat timp au ars lemnele am savurat un pahar de vin.

A cam batut vantul dar asta nu m-a deranjat.

Somonul l-am pus intre doua „grilaje”special construite pentru preparat  pestele la gratar.

Cand jarul a fost gata am pus somonul pe gratar si l-am lasat aproximativ 4-6 minute pe fiecare parte. Evitati sa intoarceti pestele de mai multe ori pe gratar.

Dupa cum se vede in poze somonul meu a fost putin „parlit”,a fost jarul puternic. De obicei cand se face gratar, pestele se pune la urma dupa ce ati pus alte tipuri de carne. Insa mie imi place nu numai pestele ci si alte tipuri de carne un pic mai bine facute. Cand este gata se serveste alturi de sosul de iaurt. Somonul este o importanta sursa de omega 3,grasimi esentiale care ne protejeaza inima impotriva bolilor.

(Citit de 279 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *