Sos Coulis de ardei grasi rosii
Ingrediente:
– 3-4 ardei grasi rosii copti
– 2 cepe mici sau 1 mare, tocate marunt
– 25 g unt
– 2 catei usturoi
– 250 ml supa de legume
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Incingeti untul intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si prajiti-le 2-3 minute pana se inmoaie.
Adaugati ardeiul gras copt taiat fasii, turnati supa si lasati sa fiarba pana lichidul scade la jumatate.
Mutati compozitia intr-un bol adanc si mixati pana la omogenizare. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Daca nu aveti mixer, pasati ardeii de marginea cratitei pantru a obtine un piure gros.
Sosul trebuie sa fie gros, sa adere la dosul lingurii si poate fi servit atat cald, cat si rece. Folositi supa in functie de mancarea la care serviti sosul. Adica la mancarea de peste folositi supa de peste, la cea de legume folositi supa de legume.
Pofta buna!
Lasă un răspuns