Spuma de capsuni

Ingrediente:

– 250 g capsuni

– 140 g zahar

– 75 ml apa

– 3 albusuri de ou

– 8 g zahar vanilat

– 50 g zahar

– un praf sare

Mod de preparare:

Spalam mai intai capsunile, le curatam de codite, le punem la scurs apoi le pasam cu ajutorul unei mixer vertical. Daca nu aveti mixer le puteti pasa cu o furculita.

Lasam deoparte capsunile pasate si punem intr-o cratita 140 g zahar cu apa.

Intr-un bol, batem albusurile spuma cu un praf de sare. Albusurile trebuie sa fie reci. Cand spuma este ferma, adaugam 50 g zahar, zaharul vanilat (puteti folosi esenta de vanilie) si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare.

Punem pe foc cratita cu zaharul si apa ai amestecam pana cand zaharul se topeste. Siropul se fierbe pana cand se ingroasa. El este gata atunci cand daca luam o picatura intre degete si le departam, avem un fir subtire de 1,5 cm care nu se rupe, este elastic.

Turnam in fir subtire, treptat, siropul de zahar peste bezea si mixam continuu. Batem bezeaua cu mixerul (robot) 8-10 minute. Bezeaua trebuie sa fie ferma si lucioasa. Imi pare rau dar acest moment am uitat ….sa-l fotografiez (turnatul siropului fierbinte).

Cand bezeaua este rece, turnam treptat piureul de capsuni si amestecam pana cand compozitia se omogenizeaza.

Punem spuma cu o lingura in pahare, o lasam 2 ore in frigider apoi o decoram cu capsuni.

Un desert delicios!

Pofta buna!

 

(Citit de 63 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.