Steak de vita cu legume
– 400 g rasol de vita (eu am folosit „Rasol irlandez de vita” )
– 200 ml ulei
– 1 lingura unt
– 100 ml sos soia
– sare si piper dupa gust
– 400 g legume congelate
– 1 lingurita patrunjel uscat
– 1/2 lingurita busuioc
– 2 cepe rosii
Mod de preparare :
Carnea de vita se scoate din frigider si se tine la temperatura camerei o jumatate de ora.
Se incalzeste cuptorul la 250 de grade. Intre timp se incinge o tigaie in care se pune o lingura de ulei. Se frige carnea de vita cate 3 minute pe fiecare parte (se intoarce cu o paleta, nu se inteapa cu furculita, pentru a-si pastra sucul in interior).
Se transfera apoi intr-o tava si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil unde se tine inca 5 minute.
Cand este gata se scoate pe un fund de lemn si se mai lasa la odihna 10-15 minute. Se taie in felii subtiri.
Ceapa se pregateste astfel Ceapa rosie la cuptor .
Iar legumele se pregatesc ca si aici Legume la tigaie .
Pofta buna !
Lasă un răspuns