Steak din vita cu sos de lamaie si patrunjel

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
DSC06561

Ingrediente :
– 2 bucati rasol de vita (400 g)
Pentru sosul de lamaie :
– coaja de la 4-5 lamai
– 50 ml ulei de masline
– 50 ml apa
– zeama de la 1/2 lamaie
– 1/2 lingurita sare
– 1/2 lingurita zahar
Pentru sosul de patrunjel :
– o mana de patrunjel congelat
– 1 lingura zeama de lamaie
– 3 linguri cu ulei de masline
– 1 lingurita cu miere de albine
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare :
Incepem cu prepararea sosurilor. Lamaile se curata de coaja, fara partea alba si se pun intr-un vas cu apa care clocoteste. Se lasa 2 minute, apoi se strecoara apa. Se repeta operatiunea de 3-4 ori. De fiecare data se pun in apa care clocoteste. Se pun apoi intr-un blender impreuna cu uleiul, apa, sarea, zaharul si lamaia. Se mixeaza 2-3 minute pana se face o pasta omogena.

???????????????????????????????                  DSC06453

 

Pentru sosul de patrunjel se pune in blender frunzele de patrunjel, uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mierea. Se mixeaza 2-3 minute.

???????????????????????????????
DSC06466

Carnea de vita se scoate din frigider si se tine la temperatura camerei o jumatate de ora.

DSC06473

Pe punga cu carne scria „Rasol irlandez de vita”. S-a dovedit a fi foarte buna si gustoasa. Se incalzeste cuptorul la 250 de grade. Intre timp se incinge o tigaie in care se pune o lingura de ulei. Se frige carnea de vita cate 3 minute pe fiecare parte (se intoarce cu o paleta, nu se inteapa cu furculita, pentru a-si pastra sucul in interior). Se transfera apoi intr-o tava si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil unde se tine inca 5 minute.

DSC06477
DSC06481
DSC06487

Cand este gata se scoate pe un fund de lemn si se mai lasa la odihna 10-15 minute. Se taie in felii subtiri.

DSC06490
DSC06499

Serviti carnea alaturi de cele doua sosuri. Este foarte gustoasa.

DSC06560

Pofta buna!

(Citit de 426 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *