Suc de rosii

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 5 kg de rosii
– 3 lingurite de zahar
– 3-4 lingurite de sare (sau dupa gust )
Pentru suc se aleg rosiile cele mai coapte, sanatoase si daca se poate din mai multe soiuri….pentru gust. Se spala bine, se indeparteaza partea alba si coditele si se taie in jumatati sau in sferturi. (De data aceasta am fost mai grabita si am mai lasat la cateva rosii si partea alba….sa nu ma criticati).

Se trec prin separatorul de rosii iar lichidul rezultat se pune intr-o oala cu fundul gros.

Daca nu aveti separator de rosii puteti folosi storcatorul de fructe si legume.

Suc de rosii

Se pune la fiert (ar fi bine sa puneti si o placa de fonta sub oala pentru a impiedica prinderea sucului de vas sau afumarea). Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn insistandu-se pe fundul vasului.

Adaugam sarea si zaharul si fierbem pana obtinem consistenta dorita (eu il las sa fiarba pana scade un sfert din suc). Cine doreste poate aroma sucul cu frunze de telina si patrunjel verde. Este optional.

Se toarna in sticle sau borcane, cat este inca fierbinte. Sub sticle se pune un cutit pentru a evita craparea. Sticlele si borcanele care vor fi folosite se vor spala bine si se vor usca la cuptor. Sticlele umplute se vor rasturna cu fundul in sus (pentru a nu prinde aer) si se vor lasa la racit. Apoi se pun intr-o oala in care am pus un prosop pe fundul ei si acoperim cu apa trei sferturi din inaltimea borcanelor. Dam cateva clocote (aproximativ jumatate de ora din momentul in care incepe sa fiarba apa). Le lasam apoi la racit si le depozitam in camara (sau in beci…cine are).

(Citit de 112 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *