Supa crema de cartofi copti

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Supa crema de cartofi nu este complicata. Cand folosim ingrediente de calitate si punem si putina pasiune in pregatirea ei…vom avea cea mai gustoasa supa.

Ingrediente:

– 1 kg cartofi

– 1 ceapa mare sau 2 mai mici

– 50 g cascaval sau branza Cheddar

– 50 g faina alba de grau

– 400-500 ml lapte

– 100 g smantana

– 6-7 felii bacon

– sare si piper dupa gust

– 2 codite ceapa verde pentru decor

– 1 lingura ulei (daca este nevoie)

Mod de preparare:

Cartofii se spala, se sterg cu un prosop si se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se pun intr-o tava si se dau la copt in cuptor pentru aproximativ o ora, la 200 grade Celsius.

Cat timp se coc cartofii, se rade cascavalul pe razatoare.

Nu am avut bacon cumparat, din acela taiat felii subtiri. Am avut o sunculita taraneasca pe care am taiat-o felii si am prajit-o pe ambele parti intr-o tigaie.

Am scos sunculita din tigaie pe un prosop de hartie si in grasimea ramasa in tigaie am undit putin ceapa taiata marunt. Daca in tigaie nu a ramas grasime de la sunculita (bacon) puneti o lingura de ulei.

Cand cartofii sunt copti (se incearca cu o furculita), se scot din cuptor, se lasa putin la racit si apoi se curata de coaja. Se maruntesc cu un pasator de cartofi sau chiar cu o furculita.

In oala in care veti face supa, puneti faina si adaugati treptat 200 ml lapte. Amestecati cu un tel.

Puneti oala pe flacara mica si amestecati pana se formeaza un sos consistent. Amestecati continuu in sos pentru a nu se prinde de fundul oalei. Cand sosul s-a ingrosat, trageti oala de pe foc si adaugati ceapa calita, cartofii pasati, jumatate din cantitatea de cascaval ras si amestecati.

Adaugati sare si piper dupa gust.

Pasati compozitia cu un blender manual adaugand restul de lapte fierbinte pana cand ajungeti la consistenta dorita.

La final se adauga smantana si se amesteca.

Supa crema de cartofi copti este gata. Eu am servit-o garnisita cu sunculita taraneasca prajita, cascaval ras si codite de ceapa verde taiate marunt.

Pofta buna!

 

(Citit de 41 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *