Supa crema de cartofi cu ciuperci

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Supa crema de cartofi si ciuperci

Ingrediente:

– 400 g ciuperci proaspete

– 2 cani cu lapte

– 2 cani cu apa

– 3 linguri cu ulei

– 1 ceapa

– 1 morcov

– 3-4 catei de usturoi

– 1 lingura cu bulion

– 1 pahar cu vin rosu

– 3 cartofi

– sare si piper

– patrunjel verde

Mod de preparare:

Laptele, apa si un varf de cutit cu sare se pun intr-o oala, pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga cartofii taiati in cuburi.

Supa crema de cartofi si ciuperci

Cat timp fierb cartofii, ceapa taiata marunt se undeste in ulei incins. Se adauga usturoiul tocat si el marunt. Dupa 2-3 minute se pune morcovul razuit pe razatoarea cu gauri mici. Adaugam ciupercile taiate in felii mici, punem sare si piper dupa gust si mai calim totul 5 minute.

Supa crema de cartofi si ciuperci

Supa crema de cartofi si ciuperci

Se sting legumele cu vin si se mai lasa sa fiarba 10 minute, la foc mic.

Supa crema de cartofi si ciuperci

Cand cartofii sunt fierti, se ia oala de pe foc si cu ajutorul unui blender de mana se paseaza pana la omogenizarea compozitiei.

Supa crema de cartofi si ciuperci

Se pune oala pe foc si se adauga bulionul. Cand compozitia incepe sa fiarba, se adauga ciupercile. Se fierbe supa la foc mic 20-25 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Supa crema de cartofi si ciuperci

Supa crema de cartofi si ciuperci

Supa crema de cartofi si ciuperci

Se decoreaza supa cu patrunjel verde taiat marunt si se serveste simpla sau cu crutoane de paine.

Supa crema de cartofi si ciuperci

Pofta buna!

(Citit de 169 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *