Supa crema de cartofi cu gogosari copti

Ingrediente:

– 500 g cartofi

– 350 g gogosari copti

– 1 ceapa

– 1,3 l apa

– 3 catei usturoi

– sare si piper dupa gust

– 2-3 linguri ulei

– crutoane pentru servit

– frunze de patrunjel verde sau codite de ceapa verde pentru decor

– optional: bacon prajit, smantana

Mod de preparare:

Desi in bucataria mea se gateste des ciorba acrita cu bors de putina, in ultimul timp am observat ca este ceruta si supa crema de legume. Supele creme de legume se prepara usor si poti pune in oala ce ai la indemana, in proportiile dorite de fiecare. Incercati sa preparati macar o supa si veti vedea ca se va termina repede.

Pentru ca am congelatorul plin cu vinete, ardei, gogosari copti si nu mai stiam ce retete sa mai prepar din ele, astazi am ales sa fac o supa crema in care sa folosesc gogosari copti. Am avut intentia sa folosesc ardei copti dar cum nu mai stiu ce sunt in pungi (greseala mea este ca nu am etichetat pungile), cand am decongelat punga am vazut ca sunt gogosari si nu ardei. Nu-i rau! A iesit o supa gustoasa.

Intr-o oala calim in uleiul incins, 2-3 minute ceapa taiata marunt.

Adaugam usturoiul taiat si el marunt si mai calim 30 de secunde.

Peste ceapa calita punem cartofii taiati cuburi si apa. In loc de apa se poate pune o supa de legume sau de pui…daca nu tineti post. Fierbem cartofii, la foc mijlociu 20-25 minute. Adaugam acum sare si piper dupa gust.

Cand cartofii sunt aproape fierti, adaugam gogosarii sau ardeii copti, taiati in felii. Dupa 6-8 minute oprim focul si lasam supa sa se racoreasca cateva minute.

Pasam supa cu un blender vertical de mana. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Se completeaza cu apa fierbinte in functie de consistenta dorita.

Serviti supa cu crutoane, decorata cu codite de ceapa verde taiate marunt. Daca nu tineti post, serviti supa cu, crutoane, smantana si bacon prajit. Eu am servit-o doar cu smantana si crutoane. Este foarte gustoasa!

Pofta buna!

 

 

 

 

(Citit de 262 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *