Supa de rata cu taitei de casa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Supa de rata cu taitei de casa

Ingrediente:

– 1 kg carne de rata

– 1 ceapa mare

– 2 morcovi

– 1 radacina patrunjel

– 1 radacina pastarnac

– 1/4 radacina telina

– taitei de casa

– sare si piper dupa gust

– 1 legatura patrunjel verde

– 1/2 legatura leustean verde (optional)

Mod de preparare:

Am invatat de-a lungul vietii ca daca te porti bine cu soacra ai numai de castigat. Eu cred ca m-am comportat bine asa ca din cand in cand soacra imi trimite ce are mai bun pe langa casa. Acum doua zile am primit doua ratuste (erau rate in toata regula) de la ea. M-am gandit mult cum sa le pregatesc. Rata cu varza nu prea imi place. Cum luam de doua zile antibiotice pentru o raceala, m-am gandit ca nu ar fi rau sa prepar o supa. Zis si facut!

Pe una din rate am pus-o la odihna, la congelator iar una am pus-o pe masa din bucatarie, la pozat.

Supa de rata cu taitei de casa

Am transat rata, am oprit pieptul pentru alta reteta si am indepartat grasimea.

Supa de rata cu taitei de casa

Carnea spalata bine cu apa rece, se pune intr-o oala de 6 l, cu apa si o lingurita de sare. Se pune pe foc incet, la fiert.

Supa de rata cu taitei de casa

Cand spuma se ridica la suprafata, o adunati cu o paleta. Daca veti lasa focul domol, veti putea spumui bine supa iar la final aceasta va fi limpede.

Supa de rata cu taitei de casa

Lasam rata sa fiarba 50-60 minute.

Cat timp fierbe rata pragatim taiteii de casa. Reteta o gasiti aici http://culoaresiarome.ro/taitei-de-casa/  Eu am facut taiteii dintr-un ou, un praf de sare si 6-8 linguri faina.

Adaugam in supa radacinoasele si ceapa intreaga (bineinteles curatate si spalate). Fierbem supa la foc mic inca 30-40 minute pana ce legumele sunt bine fierte.

http://culoaresiarome.ro/taitei-de-casa/

Cand carnea si legumele sunt fierte, strecuram supa si o punem din nou pe foc.

Supa de rata cu taitei de casa

Punem taiteii in supa si lasam sa dea incet in clocot, 10-15 minute. Cand taiteii se ridica la suprafata inseamna ca sunt fierti.

Supa de rata cu taitei de casa

Adaug acum si morcovul care a fiert in supa, taiat rondele, asezonez de sare si piper, jumatate din verdeata taiata marunt si carnea de rata pe care am desprins-o de pe oase. Mai trag 2-3 clocote, opresc focul si presar restul de verdeata peste supa. Pun capacul.

Supa de rata cu taitei de casa

Supa de rata cu taitei de casa

Supa de rata cu taitei de casa

Serviti supa fierbinte asezonata cu verdeata proaspata, taiata marunt.

Supa de rata cu taitei de casa

Pofta buna!

(Citit de 390 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *