Supa de rosii cu galuste de malai

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Supa de rosii este favorita familiei mele. Locuiesc la casa si desi pamantul este folosit mai mult pentru flori si copaci, in fiecare an pun si cateva rosii pentru a le avea la indemana atunci cand am nevoie.

Ingrediente:

– 800 g rosii cuburi decojite din conserva sau 1,5-2 kg rosii proaspete, bine coapte

– 1 ceapa

– 2 catei usturoi

– 2 morcovi

– o bucata de telina mica

– 30 ml ulei de masline

– 1/2 lingurita busuioc uscat

– 1/2 lingurita cimbru uscat

– 1 lingurita rasa zahar

– sare si piper dupa gust

– cateva frunze de patrunjel verde tocate marunt, pentru decor

Ingrediente pentru galustele de malai:

– 100 g malai extra

– 300 ml lapte (puteti inlocui laptele cu apa)

– 25 g unt

– 25 g cascaval ras

– 1 ou

– 1 varf cutit sare

– 1 varf cutit piper macinat

Mod de preparare:

Mai intai am facut galustele. Intr-o cratita (recomand un ceaun) puneti laptele impreuna cu un praf de sare, pe foc mediu. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugati malaiul in ploaie si amestecati cu un tel pana cand mamaliga se desprinde de pe peretii si fundul cratitei.

Luam cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam pana la omogenizare.

Cand mamaliga s-a mai racorit putin, adaugam cascavalul ras, sare si piper dupa gust si oul. Amestecam in compozitie.

Din aceasta compozitie, formam galuste rotunde, nici prea mari, nici prea mici. Lucrati cu mainile umede.

Intr-o oala se incinge uleiul si se caleste mai intai ceapa si usturoiul tocate marunt (1-2 minute).

Se adauga morcovul si telina taiate cuburi mici, busuiocul si cimbrul. Se calesc legumele pana se inmoaie (2-3 minute).

Se adauga 1,5 l apa fierbinte si se fierb legumele la foc moderat.

Dupa aproximativ 10 minute se adauga rosiile cuburi decojite. Eu le-am pasat cu un blender manual. Puteti folosi rosii proaspete, pe care le opariti, decojiti, taiati marunt si blenduiti.

Tot acum adaugati si o lingurita rasa de zahar (echilibreaza aciditatea rosiilor). Fierbem supa 20 minute.

Dupa 20 minute de fierbere, adaugam galustele de malai si mai fierbem supa pana cand galustele se ridica la suprafata. Dati gust de sare si piper supei.

Stingem focul, presaram putin patrunjel verde tocat marunt, punem capacul si lasam supa la odihna 10-15 minute.

Supa de rosii poate fi servita atat calda cat si rece.

Este foarte gustoasa!

Pofta buna!

 

 

(Citit de 262 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *