Supa de rosii

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 800 g rosii in bulion

– 1 morcov mare

– 1 telina mica

– 2 cepe mici

– 1 ardei

– 3-4 cartofi

– o mana fidea (orez)

– 1 lingurita zahar

– 2-3 linguri ulei

– 2-3 catei usturoi

– 1 legatura patrunjel verde

– cateva frunze busuioc sau 1 lingurita busuioc uscat

– sare si piper dupa gust

– crutoane

Mod de preparare:

Recunosc ca nu pregatesc des supa de rosii desi imi place foarte mult. De cate ori am preparat-o, o faceam supa crema. Astazi, mi-am adus aminte de supa de rosii pragatita de mama mea si cum suntem a doua zi dupa Revelion, a „cazut” tare bine.

Eu faceam supa de rosii fara cartofi insa din cate imi aduc aminte, mama lasa si legumele in supa, plus ca adauga si cartofi.

Pregatim ingredientele.

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun intr-un vas cu apa. Morcovul, o ceapa, ardeiul, telina se taie marunt si se pun intr-o oala cu apa si sare, la fiert.

Eu am folosit rosii in bulion, conservate de mine, aveti reteta aici . Le-am pasat cu un blender manual.

Puteti inlocui rosiile in bulion cu suc de rosii sau chiar bulion. Puteti folosi si rosii proaspete pe care le opariti putin, le decojiti apoi le blenduiti.

Cat timp fierb legumele tocati o ceapa si o caliti in putin ulei, la foc mic.

Daca doriti o supa limpede, puneti la fiert legumele intregi pe care le veti scoate din supa la final.

Cand legumele sunt aproape fierte, adaugati cartofii si ceapa calita.

Verificati cartofii, daca sunt fierti, adaugati rosiile pasate.

Dupa cateva clocote, adaugati sare, piper si o lingurita cu zahar (zaharul mai taie din acreala rosiilor).

Inainte de a inchide focul, adaugati o mana de fidea si lasati sa mai fiarba supa 3-4 minute.

Inchideti focul si adaugati in supa usturoiul pisat, frunze de busuioc si patrunjel tocate marunt. Eu nu am avut busuioc proaspat, asa ca am pus o lingurita de busuioc uscat.

Eu am servit supa cu crutoane pregatite ca aici . Daca nu aveti crutoane, prajiti cateva felii de paine, le frecati cu usturoi si apoi picurati peste ele putin ulei de masline.

Pofta buna!

 

(Citit de 297 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *