Tarta cu dovlecei si cascaval
Ingrediente:
– 1 dovlecel (aproximativ 400 g)
– 200 g cascaval ras
– 100 g faina de grau (5 linguri cu varf)
– 50 ml ulei
– 1 morcov mare
– 5 oua
– 1/2 ardei gras rosu
– 1 ceapa
– 1 lingurita praf de copt
– 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Aceasta tarta se aseamana cu omleta la cuptor. Diferenta este ca la omleta nu adaug faina si praf de copt. Este foarte gustoasa, satioasa si pe placul copiilor.
Dovlecelul spalat se rade pe razatoarea cu gauri mari. La fel se procedeaza cu morcovul. Ceapa se toaca marunt iar ardeiul gras se taie in cuburi mici. Cascavalul se rade si el pe razatoare.
Intr-un vas, se bat cu un tel ouale impreuna cu un praf de sare.
Se adauga peste ouale batute ceapa, legumele si cacavalul. Se amesteca cu o lingura.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, amestecam, iar la final turnam in compozitie uleiul.
Compozitia se desarta intr-o tava (25/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, la 170 grade, pentru 40 minute. Cand este coapta, se scoate tarta din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se serveste calda sau rece, dupa preferinta, alaturi de o salata sau de un sos cu iaurt. In compozitie puteti adauga ciuperci, spanac, broccoli sau oricare alta leguma care va place. Cascavalul poate fi inlocuit cu telemea de vaci sau oi, gorgonzola, branza brie…
Pofta buna!
Lasă un răspuns