Tarta cu dovlecei si cascaval

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Tarta cu dovlecei si cascaval

Ingrediente:

– 1 dovlecel (aproximativ 400 g)

– 200 g cascaval ras

– 100 g faina de grau (5 linguri cu varf)

– 50 ml ulei

– 1 morcov mare

– 5 oua

– 1/2 ardei gras rosu

– 1 ceapa

– 1 lingurita praf de copt

– 1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Aceasta tarta se aseamana cu omleta la cuptor. Diferenta este ca la omleta nu adaug faina si praf de copt. Este foarte gustoasa, satioasa si pe placul copiilor.

Dovlecelul spalat se rade pe razatoarea cu gauri mari. La fel se procedeaza cu morcovul. Ceapa se toaca marunt iar ardeiul gras se taie in cuburi mici. Cascavalul se rade si el pe razatoare.

Tarta cu dovlecei si cascaval

Intr-un vas, se bat cu un tel ouale impreuna cu un praf de sare.

Tarta cu dovlecei si cascaval

Se adauga peste ouale batute ceapa, legumele si cacavalul. Se amesteca cu o lingura.

Tarta cu dovlecei si cascaval

Tarta cu dovlecei si cascaval

Tarta cu dovlecei si cascaval

Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, amestecam, iar la final turnam in compozitie uleiul.

Tarta cu dovlecei si cascaval

Tarta cu dovlecei si cascaval

Tarta cu dovlecei si cascaval

Compozitia se desarta intr-o tava (25/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, la 170 grade, pentru 40 minute. Cand este coapta, se scoate tarta din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Tarta cu dovlecel si cascaval

Tarta cu dovlecei si cascaval

Se serveste calda sau rece, dupa preferinta, alaturi de o salata sau de un sos cu iaurt. In compozitie puteti adauga ciuperci, spanac, broccoli sau oricare alta leguma care va place. Cascavalul poate fi inlocuit cu telemea de vaci sau oi, gorgonzola, branza brie…

Tarta cu dovlecei si cascaval

Tarta cu dovlecei si cascaval

Pofta buna!

(Citit de 497 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *