Terina cu ficat de porc si prune afumate
Ingrediente:
– 700 g ficat de porc
– 350 g carne de porc tocata
– 2 oua
– 170 g smantana
– 1 lingura cu varf faina
– sare si piper dupa gust
– 150 g prune afumate (fara samburi)
– 200 g kaizer taiat fasii subtiri
– 100 g untura de porc
Mod de preparare:
Ficatul de porc se spala, se curata de pielite, se taie bucati mai mici si se trece prin masina de tocat. Se amesteca cu carnea de porc tocata, ouale, sare si piper, faina si smantana. Se amesteca bine, pana la omogenizarea compozitiei.
Se tapeteaza cu felii de kaizer 3 tavi cu dimensiunea de 12/20 cm (puteti folosi o tava mai lunga).
Jumatate din cantitatea de umplutura, se repartizeaza in cele 3 tavi. Deasupra se aseaza prune taiate marunt.
Peste stratul de prune se toarna restul compozitiei de ficat.
Se acopera fiecare tava cu folie de aluminiu si se aseaza intr-o tava mai mare in care am turnat apa. Apa trebuie sa ajunga la jumatatea inaltimii tavilor cu umplutura.
Se introduce tava in cuptor si se coace la 160 grade Celsius, timp de 100-110 minute. Daca apa din tava scade pe parcursul coacerii, se mai completeaza cu putina apa fierbinte. Dupa acest timp, se scot tavile din cuptor si se lasa la racorit. Se toarna deasupra untura si se dau la frigider. Daca consumati terina imediat, sariti peste pasul cu turnarea unturii.
Cand doriti sa serviti terina, rasturnati compozitia pe un platou si taiati felii.
Pofta buna!
Lasă un răspuns