Tocanita de ciuperci Pleurotus

fashiondays.ro

Tocanita de ciuperci

Ingrediente:

– 800 g ciuperci Pleurotus

– 1 legatura de ceapa verde

– 2 cepe uscate, potrivite ca marime

– 4-5 catei usturoi

– 1 lingura cu pasta de tomate

– 200 ml suc de rosii

– 250 ml vin alb

– 1 lingura cu faina alba

– 1 frunza de dafin

– 1 lingurita cu boia de ardei dulce

– sare si piper dupa gust

– o mana de patrunjel verde tocat marunt

– 100 ml ulei

Mod de preparare:

Toamna aceasta am fost intr-un weekend la munte, in zona Bucovinei. Proprietarii pensiunii ne-au servit cu o tocanita de ciuperci. A fost atat de gustoasa incat la cateva zile dupa ce am venit acasa am preparat-o si eu.

Ciupercile se curata de imputitati, se spala si se taie fasii. Se calesc in 50 ml ulei pana se inmoaie. Ele isi lasa apa dar daca este nevoie se mai adauga putina apa si se calesc domol, la foc mic.

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

In alta tigaie, se caleste ceapa verde impreuna cu ceapa uscata, taiate marunt.

Tocanita de ciuperci

Cand prinde putin luciu, se presara o lingura cu faina si se amesteca.

Tocanita de ciuperci

answear.ro

Se adauga pasta de tomate si frunza de dafin.

Tocanita de ciuperci

Peste ceapa punem si putina apa fierbinte (80-100 ml) si lasam sa fiarba domol, la foc mic, pana se formeaza sosul iar ceapa este fiarta.

Tocanita de ciuperci

Se toarna sosul peste ciuperci, impreuna cu sucul de rosii, boiaua de ardei si vinul. Se acopera cratita cu capac si se lasa sa fiarba inabusit.

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Cand tocanita este aproape gata se adauga usturoiul taiat marunt, se da gust de sare si piper si se mai trag cateva clocote.

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se opreste focul si se decoreaza tocanita cu frunze de patrunjel verde taiate marunt. Eu am servit tocanita alaturi de mamaliga. Merge bine si un pahar de vin alb.

Tocanita de ciuperci

Pofta buna!

answear.ro
(Citit de 8.341 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.