Tocanita de pipote si inimioare

fashiondays.ro

Ingrediente:

– 700 g pipote si inimioare de pui

– 3 cepe medii

– 3 linguri ulei

– sare si piper dupa gust

– 1 frunza dafin

– 2 linguri bulion

– 2 lingurite boia de ardei dulce

– 2-3 catei usturoi

– 600 ml apa fierbinte

– 1 lingura faina alba (optional)

Mod de preparare:

Aceasta tocanita este o mancare ieftina dar foarte gustoasa. Sotul meu a spus ca nici o alta tocanita preparata cu alte tipuri de carne, nu a iesit asa de gustoasa ca aceasta. Cu siguranta o voi repeta cat de curand.

Intr-o cratita se incinge uleiul. Se adauga ceapa taiata marunt si un praf de sare. Se caleste timp de 6-7 minute.

Peste ceapa punem pipotele si inimioarele. Inimioarele le-am lasat intregi dat pipotele le-am taiat in bucati mai mici. Le calim pana acestea isi schimba culoarea si lasa lichid.

Am adaugat boiaua de ardei dulce, piperul, 1 lingurita rasa cu sare si o foaie de dafin. Amestecam pentru a incorpora condimentele si apoi adaugam apa fierbinte. Daca aveti supa de pui, este si mai bine.

answear.ro

Am acoperit cratita cu capacul si am fiert pipotele la foc mic timp de 100-120 de minute. Verificati din cand in cand pipotele daca sunt fierte. Ele nu trebuie sa aiba o consistenta cauciucata. Daca pipotele sunt cumparate din magazin, fierb mai repede decat cele provenite de la pasarile de tara.

Cand pipotele sunt fierte, se inlatura capacul si se mai lasa sa clocoteasca pana sosul capata consistenta dorita. Se adauga bulionul si usturoiul zdrobit. Se mai trag cateva clocote. Daca doriti un sos mai consistent puteti amesteca bulionul cu o lingura de faina inainte de a-l pune in tocanita.

Tocanita de pipote si inimioare se poate servi alaturi de o garnitura de orez, piure de cartofi, cartofi natur. Eu am servit-o simpla, cu mamaliga. Se decoreaza cu putin patrunjel verde tocat marunt. Eu nu am avut patrunjel proaspat, am decorat-o cu patrunjel de la congelator.

Pofta buna!

answear.ro
(Citit de 806 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.