Tocanita de pui cu masline si bureti

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Ingrediente:

– 900-1000 g carne de pui (pulpe, piept, aripi)

– 10-12 bureti (ciuperci)

– 15-20 masline

– 1 ardei gras rosu

– 1 ceapa

– 4-5 catei usturoi

– sare si piper dupa gust

– 2 rosii

– 200 ml suc de rosii

– 2 linguri bulion

– 1 frunza dafin

– 1/2 lingurita oregano uscat

– 1/2 lingurita zahar

– 1/2 lingurita boia de ardei dulce

– cateva frunze de patrunjel verde

– 3 linguri ulei

– 1 lingurita faina alba (optional)

Mod de preparare:

Carnea de pui se spala si se lasa la scurs. Se tamponeaza cu servetele de hartie si se condimenteaza cu sare piper si boia de ardei.

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Ceapa si usturoiul se taie marunt, rosiile si ardeiul se taie cubulete iar buretii se feliaza in bucati mai mari sau mai mici.

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Intr-o cratita, se incinge uleiul si se pun bucatile de carne. Se rumenesc pe toate partile.

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Se adauga ceapa, se amesteca si se mai rumeneste carnea impreuna cu ceapa1-2 minute.

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Adaugam legumele tocate, buretii, maslinele, condimentele, sucul de rosii, bulionul si apa cat sa le cuprinda. Punem un capac peste cratita si fierbem la foc mic, 100-120 minute, pana scade lichidul. Din cand in cand intoarcem bucatile de carne.

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Spre final, daca doriti un sos mai gros, adaugati o lingurita de faina dizolvata cu putina apa si mai dati cateva clocote. Eu nu am mai pus faina. Am presarat frunzele de patrunjel taiate marunt, am pus 1/2 lingurita cu zahar si am mai dat cateva clocote. Zaharul este optional. Il adaugati doar daca vi se pare ca bulionul este putin acrisor.

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Tocanita se serveste calda cu mamaliga.

Tocanita de pui cu masline si ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

(Citit de 119 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *