Tort cu blat de turta dulce si crema de branza

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaIngrediente:

Pentru blat:

– 285 g faina alba

– 3 oua

– 1/2 lingurita scortisoara macinata

– 1/4 lingurita cuisoare macinate

– 1 lingurita praf de copt

– 1/4 ligurita sare

– 1 lingurita bicarbonat de sodiu

– 150 g zahar

– 150 ml ulei

– 50 g miere de albine

– 250 g piure de mere

Pentru insiropat blatul:

– 1 lingura cu visine pasate

– 3 lingurite zahar

– 150 ml apa

Pentru crema:

– 320 crema de branza

– 135 g zahar

– 3 albusuri

– 2 lingurite esenta de vanilie

– un praf de sare

– 150 g unt

– o mana de visine proaspete fara samburi sau din conserva

Mod de preparare:

Acest tort este de nota 10. Este usor racoros, putin acrisor (de la visine) si foarte gustos. Nu este greu de realizat.

Pentru inceput, intr-un bol, se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se adauga scortisoara si cuisoarele macinate, sarea. Se amesteca.

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaIn alt bol, se mixeaza ouale cu mierea de albine, zaharul si uleiul.

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaTort cu blat de turta dulce si crema de branzaTort cu blat de turta dulce si crema de branza Merele spalate si curatate de coaja, se paseaza cu un blender de mana. Se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se adauga la compozitia cu oua. Apoi se adauga faina, lingura cu lingura (amestecata cu scortisoara, cuisoarele si sarea).

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaTort cu blat de turta dulce si crema de branzaTort cu blat de turta dulce si crema de branzaSe incalzeste cuptorul la 180 grade. Se tapeteaza doua tavi (diametrul de 18 cm) cu hartie de copt si se ung cu ulei. Se imparte aluatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti la 180 grade, 30-40 minute. Eu am folosit o cratita…nu am avut tavi la aceasta dimensiune. Dupa 30 minute se face proba cu scobitoarea. Daca iese curata din blat, acesta este gata, daca nu, mai lasati 5-10 minute in cuptor. Blaturile se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa la racit. Fiecare blat se taie cu un cutit bine ascutit in jumatate. Se obtin patru blaturi.

answear.ro

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaTort cu blat de turta dulce si crema de branzaTort cu blat de turta dulce si crema de branzaCapacele de la blat…..le-a servit sotul meu a doua zi dimineata alaturi de o cana de ceai. El ma ajuta tot timpul sa scap de resturi. Glumesc!

Si…a venit timpul sa preparam crema. Intr-o cratita se pun albusurile, sarea si zaharul. Cratita se pune peste o alta cratita in care fierbe apa dar fara a atinge apa. Se amesteca cu un tel in albusuri pana ce zaharul este topit iar albusurile devin spumoase. Este un fel de pasteurizare.

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaSe ia cratita de pe baia de aburi si se mixeaza albusurile pana se racesc si se obtine o bezea ferma, lucioasa. Se adauga untul topit, la temperatura camerei.

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaIn alt bol se mixeaza crema de branza cu esenta de vanilie. Eu am folosit crema de branza Philadelphia.

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaPeste branza se adauga treptat crema de unt si se mixeaza la viteza mica pana la omogenizare.

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaIntr-un vas inalt se paseaza o mana de visine proaspete sau din conserva. Acestea se adauga la crema de branza.

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaTort cu blat de turta dulce si crema de branzaTort cu blat de turta dulce si crema de branzaBlaturile se insiropeaza cu un amestec fiert de visine pasate, zahar si apa.

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaSe imparte crema vizual in patru si se umplu blaturile. Crema ajunge si pentru imbracat tortul pe margini. Decorati tortul cu fructe. Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaTort cu blat de turta dulce si crema de branzaIntroduceti tortul la frigider pentru 2-3 ore apoi il feliati. Este delicios!

Tort cu blat de turta dulce si crema de branzaPofta buna!

 

 

(Citit de 1.138 ori, de 1 ori astăzi)

Dă-i un răspuns lui Sidy Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.