Tort cu crema de afine

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Tort cu crema de afineIngrediente :

Pentru blat :

– 4 oua

– 4 linguri cu zahar

– 3 linguri cu faina

– 1 lingura cu varf cacao

– 5 g praf de copt

Pentru crema :

– 4 galbenusuri

– 700 ml lapte

– 80 g amidon alimentar

– 20 g gelatina

– 300 g zahar pudra

– 300 g afine

– 300 g smantana pentru frisca

– 8 g zahar vanilat

Pentru insiropat blatul :

– 100 ml sirop de afine

– 50 ml apa

Pentru decor :

– 100 g afine

– 70 g ciocolata alba

Mod de preparare :

Pregatim mai intai blatul de tort. Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt si cacao. Eu le-am pus intr-o sita si le-am cernut.

Tort cu crema de afineCele patru oua se bat cu zaharul. Se adauga apoi faina treptat si se amesteca prin rasturnare cu o lingura de lemn.

Tort cu crema de afineTort cu crema de afineTort cu crema de afineCompozitia de desarta intr-o tava de copt cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei. Eu nu am dorit un blat inalt, asa ca, am folosit o tava cu dimensiunea de 27/27 cm. Daca doriti un blat mai inalt, folositi o tava cu dimensiuni mai mici.

Tort cu crema de afineSe introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Cand blatul este copt, se scoate din cuptor si se lasa la racorit.

Tort cu crema de afineCat timp blatul este in cuptor, spalam afinele si le lasam la scurs.

Tort cu crema de afinePregatim si frisca. Folosim o smantana proaspata si de calitate. Pentru o frisca delicioasa smantana trebuie lasata mai intai in frigider cateva ore pentru a se raci bine. Apoi se rastoarna intr-un bol si se bate la inceput la o viteza mica pana incepe sa creasca. Se adauga treptat 100 g zahar pudra si se mareste viteza mixerului. Se bate pana se ingroasa si devine ca o spuma. Cand este gata se introduce vasul la frigider.

Tort cu crema de afineGelatina o punem la inmuiat in 150 ml apa.

Tort cu crema de afineCele patru galbenusuri le mixam cu 200 g zahar pudra si zaharul vanilat.

Tort cu crema de afineTort cu crema de afineAdaugam apoi amidonul si amestecam.

Tort cu crema de afineUrmeaza laptele, adaugat putin cate putin. Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.

Tort cu crema de afineCompozitia se transfera intr-o cratita cu fund dublu si se pune pe foc mic spre mijlociu. Daca nu aveti cratita cu fund dublu, folositi metoda bain- marie.

Tort cu crema de afineSe amesteca continuu in compozitie cu un tel. Cand crema s-a ingrosat se ia vasul de pe foc.

Tort cu crema de afineSe adauga gelatina si se amesteca.

Tort cu crema de afineCand compozitia s-a racorit se adauga frisca.

Tort cu crema de afineCele 300 g afine se pun intr-un bol si se blenduiesc. Se adauga apoi la crema si se amesteca.

Tort cu crema de afineTort cu crema de afineTort cu crema de afinePunem blatul de tort in forma in care a fost copt si-l insiropam. Putem folosi un sirop de afine la care adaugam putina apa si dam cateva clocote. Eu am folosit un sirop de visine (il aveam la indema). Puteti folosi si un sirop facut din apa, zahar si o esenta care va place.

Tort cu crema de afinePeste blatul insiropat turnam crema si nivelam.

Tort cu crema de afineTort cu crema de afineIntroducem tortul la frigider. Dupa o ora l-am scos de la frigider si l-am ornat cu afine si fulgi de ciocolata alba (ciocolata alba rasa cu ajutorul unui cutit de legume). L-am mai bagat la frigider pentru vreo 2 ore.

Tort cu crema de afineTort cu crema de afinePofta buna !

(Citit de 777 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *