Tortilla de patatas

Ingrediente:

– 500 g cartofi (4-5 cartofi medii)

– 5 oua

– 4 linguri ulei

– sare si piper dupa gust

– cateva frunze de patrunjel tocate marunt

Mod de preparare:

Tortilla de patatas este o mancare spaniola care se prepara din cartofi, oua, ceapa si ulei de masline. Reteta poate fi personalizata adaugandu-i tot felul de ingrediente (legume, cascaval, branza, mezeluri, rosii). Se prepara repede, din ingrediente ieftine si poate fi servita atat calda cat si rece, la mic dejun sau cina si de ce nu …chiar la pranz.

Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi sau felii ca pentru prajit. Se pun intr-o oala cu apa care clocoteste si se fierb 5-6 minute.

Intre timp, ceapa se taie julien si se caleste in 2 linguri cu ulei vreo 5 minute.

Se scurg cartofii de apa in care au fiert, se adauga peste ceapa si se calesc vreo 10 minte. Se intorc din cand in cand.

Intre timp, ouale se bat intr-un vas separat, cu sare si piper.

Peste ouale batute adaugam patrunjelul tocat marunt, cartofii cu ceapa si amestecam. O alta varianta ar fi sa adaugati ouale batute peste cartofii caliti impreuna cu ceapa. Eu am ales prima varianta.

Intr-o cratita cu diametrul de 24 cm, am incins 3 linguri cu ulei si am rasturnat compozitia. Puteti folosi si o tigaie cu diametrul mai mic, 20-22 cm, astfel preparatul va iesi mai inalt.

Am trecut cu o lingura pe marginile preparatului pentru a nu avea surpriza sa se prinda de tigaie.

Dupa 3-4 minute vom intoarce tortilla. Peste tigaie, punem o farfurie intoarsa si cu o miscare rapida intoarcem tigaia.

Punem inapoi in tigaie tortilla, prin alunecare de pe farfurie si o mai tinem pe foc timp de 2-3 minute la foc mic.

Cand este gata, punem o farfurie intoarsa peste tigaie si rasturnam tortilla.

Este foarte gustoasa!

Pofta buna!

 

 

(Citit de 85 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.