Turte cu cascaval si sunculita taraneasca
Ingrediente:
– 160 ml lapte (chefir)
– 70 g cascaval ras
– 120 g sunculita taraneasca ( sau sunca presata, muschi file, salam)
– 250 g faina
– 1/2 lingurita sare
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
– 1/2 lingurita zahar
– 2 linguri ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Aceste turte le-am pregatit intr-o sambata cand sotul meu era ocupat cu tunsul ierbii in gradina. L-am lasat sa tunda iarba dintr-o jumatate de gradina si atunci am crezut ca este momentul sa-l servesc cu turte alaturi de o francusa de Cotnari. Bineinteles ca a fost bine primita servirea mea iar dupa degustare, iarba care i-a mai ramas de tuns, i-a parut mult mai mica in inaltime. Sa fi fost turtele mele de vina…..sau vinul? Dar, sa va spun cum am facut turtele.
Sunculita se taie marunt.
Se amesteca laptele cu sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu.
Se adauga cascavalul ras si faina cernuta. Se framanata aluatul pana la omogenizare.
Aluatul rezultat se lasa la odihna 10 minute.
Se imparte aluatul in 4-5 bucati.
Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie, se presara o mana de sunculita taraneasca taiata marunt si se inchide foaia, presand marginile. Se inteapa turtele cu dintii unei furculite pe ambele parti.
Se incinge o tigaie, se pune uleiul si se coc turtele, pe ambele parti, la foc mediu. Turtele prajite se scot din tigaie si se pun pe prosoape de hartie.
Sunt foarte gustoase.
Pofta buna!
Lasă un răspuns