Turte cu leurda

 

 

Ingrediente:

– 500 g faina

– 240 ml apa

– 25 g drojdie proaspata

– 1 lingurita zahar

– 1/2 lingurita sare

– 1 lingura ulei

– 15-16 frunze leurda

– ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Cand trimit sotul la piata, degeaba ii dau lista cu ce are de cumparat. Ori imi cumpara mai putin sau deloc, ori imi cumpara mai mult. Asa s-a intamplat si cu leurda. I-am spus sa cumpere 3 legaturi iar el mi-a venit acasa cu 5 legaturi. Bineinteles ca am avut de ascultat o poveste lunga …cum a ajuns el sa cumpere mai multe legaturi. Ma gandeam, ce ar fi sa-i spun sa-mi cumpere o pereche de pantofi si el sa vina cu trei perechi acasa. Nu ar fi rau deloc!

Revenind la reteta, aceasta nu-i complicata, pur si simplu se face un aluat de paine la care se adauga frunze de leurda tocate marunt.

Spalam frunzele de leurda si le tocam marunt. Peste drojdia frecata cu o lingurita de zahar se adauga 100 ml apa, se amesteca si se lasa la dospit aproximativ 10 minute.

Am pus in bolul robotului apa, sare, o lingura ulei, faina, drojdia si leurda tocata marunt. Am pornit robotul si am lasat la framantat pana aluatul devine omogen, putin elastic. Daca nu aveti robot, aluatul se framanta manual. Nu-i greu!

Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 30-45 minute, pana isi dubleaza volumul.

Se pune aluatul pe blatul de lucru, putin infainat, si se imparte in 7- 10 bucati. Din fiecare bucata se intinde cu sucitorul o foaie care se prajeste in ulei incins pe fiecare parte.

Sunt foarte gustoase aceste turte. Leurda o puteti inlocui cu usturoi verde.

Pofta buna!

(Citit de 460 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.