Varza calita cu mar si prune uscate

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 700 g varza murata

– 1 ceapa mica taiata marunt

– 2 frunze dafin

– 5-6 felii kaizer

– 1 mar

– 6-7 prune uscate

– 1 lingura ulei

– sare si piper dupa gust

– apa

Mod de preparare:

Varza murata daca este prea sarata, se pune in apa rece. Cand credeti ca este desarata, se  scurge de apa si se taie fideluta.

Se pune varza la fiert, impreuna cu 2 frunze de dafin si apa cat sa o cuprinda. Se fierbe 20-25 minute.

Intre timp, se taie kaizerul felii si se prajeste intr-o tigaie incinsa, in care am pus o lingura de ulei (2-3 minute).

Se adauga peste kaizer ceapa taiata marunt si se mai undesc impreuna 2-3 minute.

Cand varza este aproape fiarta se adauga kaizerul cu ceapa calita, un mar taiat cubulete si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga prunele, sare si piper dupa gust. Se mai lasa pe foc 10 minute.

Gustoasa „rau de tot”!

Pofta buna!

(Citit de 97 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *