Visine conservate in zahar cu aspirina

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Visine conservate in zahar cu aspirina

Ingrediente:

– 2 kg visine

– 1,4 kg zahar

– 2 aspirine

Mod de preparare:

Trece vara, vine iarna. Si daca trece….macar sa nu treaca degeaba. Copacelul meu tanar, mi-a daruit multe visine. Din fructele lui, am preparat dulceata, compot, visine conservate cu zahar si bineinteles ca le-am si mancat de cate ori treceam pe langa copacel.

Visinele spalate si curatate de samburi se rastoarna intr-un vas. Peste ele se pune zaharul. Vasul se introduce in frigider sau intr-o camera aerisita timp de 10-15 ore.

Visine conservate in zahar cu aspirina

Visine conservate in zahar cu aspirina

Visine conservate in zahar cu aspirina

Cand se scoate vasul din frigider, se amesteca in fructe cu o lingura de lemn.

Visine conservate in zahar cu aspirina

Se zdrobesc doua aspirine si se presara peste visine. Se amesteca.

Visine conservate in zahar cu aspirina

Visine conservate in zahar cu aspirina

Se aranjeaza visinele in borcane (spalate si uscate in cuptor), se ticsesc cu o ligura, se adauga putin sirop si se infileteaza capacele. Se depoziteaza in camara sau in intr-un loc racoros. Siropul ramas il turnam in sticle si-l vom servi cu apa minerala, in iarna sau imediat.

Visine conservate in zahar cu aspirina

Eu folosesc aceste visine la umplutura pentru cozonac si pentru prajituri.

Spor la gatit!

(Citit de 145 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *