Zacusca cu gogonele verzi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 2 kg gogonele verzi

– 2 kg gogosari

– 1 kg morcovi

– 1 kg ceapa

– 400 ml ulei

– 800 ml suc de rosii

– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Pentru ca am multe rosii in gradina si pentru ca a venit frigul si nu stiu cate se mai coc, mi-am zis ca n-ar fi rau sa le valorific cumva asa ca am preparat o portie de zacusca.

Am spalat gogonelele si le-am oparit in apa clocotita (apa care fierbea), 5-6 minute. Le-am scos si le-am pus in apa rece unde le-am lasat pana s-au racit. Le-am curatat de pielita si le-am taiat cubulete.

Am curatat si spalat gogosarii, ceapa, morcovii si le-am trecut prin masina de tocat carne. Morcovii ii puteti da si pe razatoare iar ceapa si gogosarii ii puteti taia marunt, manual, cu cutitul. Eu am ales varianta mai simpla.

Intr-o cratita mai mare (eu am folosit ceaun de tuci) se pune uleiul la incins si calim ceapa pana devine sticloasa. Eu am adaugat si un pahar cu apa dar aceasta operatiune este optionala.

Se adauga morcovii si se calescc impreuna cu ceapa aproximativ 15 minute. Se amesteca.

Adaugam gogosarii iar dupa 10 minute punem si gogonele. Amestecam des in zacusca.

Dupa 30 minute adaugam sucul de rosii. Eu am mai pus si 2 linguri cu varf pasta de tomate pentru ca sucul de rosii a fost cam subtire.

Adaugam sare si piper dupa gust si lasam zacusca sa fiarba pana cand legumele sunt fierte iar uleiul se ridica la suprafata.

Se pune zacusca fierbinte in borcane (spalate si uscate in cuptor), se infileteaza capacele si se sterilizeaza la bain marie, 20-30 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

Pofta buna!

 

 

(Citit de 513 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *