Alivanca dulce cu visine

fashiondays.ro

Alivanca dulce cu visine

Ingrediente:

– 100 g unt

– 5 oua

– 1 l lapte

– 1 lingurita sare

– 250 ml smantana

– 15 ml esenta rom

– 500 g branza de vaci

– 50 g faina grau

– 8 g zahar vanilat

– 300 g malai

– 200 g zahar

– 30-40 visine fara samburi

Mod de preparare:

Aceasta prajitura face parte din categoria preparatelor dulci din malai. Sunt aceleasi ingrediente ca la alivanca, mai putin branza sarata. Se adauga in plus la ingrediente, zaharul si aromele.

Intr-un ceaun de aproximativ 3 l, se pun laptele, untul, sarea si se lasa sa fiarba.

Alivanca dulce cu visine

Cand da primul clocot, se adauga malaiul in „ploaie”, batand mereu cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

Alivanca dulce cu visine

Alivanca dulce cu visine

Dupa 5-6 minute, se ingroasa si ceaunul se ia de pe foc. Cand este aproape rece, se adauga branza de vaci maruntita bine cu dosul furculitei, smantana, galbenusurile si faina. Se amesteca bine.

Alivanca dulce cu visine

Alivanca dulce cu visine

Alivanca dulce cu visine

answear.ro

Alivanca dulce cu visine

Adaugam apoi albusurile de ou batute spuma cu zaharul, esenta de rom si zaharul vanilat. Amestecam usor cu telul, prin rasturnare.

Alivanca dulce cu visine

Alivanca dulce cu visine

Alivanca dulce cu visine

Compozitia se desarta intr-o tava (24/33 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina (eu am folosit hartie de copt). Deasupra se aranjeaza la distante aproximativ egale, visine, bineinteles fara samburi. Se coace la 180 grade, timp de 40-50 minute, pana se rumeneste frumos. Nu creste foarte mult dar este frageda si gustoasa.

Alivanca dulce cu visine

Alivanca dulce cu visine

Alivanca dulce cu visine

Se serveste calda sau rece. Eu am servit-o rece, pudrata cu zahar vanilat.

Alivanca dulce cu visine

Pofta buna!

answear.ro
(Citit de 3.732 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.