American Pancakes
– 200 g faina alba
– 2 oua
– 250 ml lapte
– un varf de cutit bicarbonat de sodiu
– o lingurita si jumatate praf de copt
– un praf de sare
– doua linguri si jumatate zahar
– 8 g zahar vanilat
– 3 linguri cu ulei
– 25 g unt
Mod de preparare :
Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si zaharul vanilat. Amestecul se cerne prin sita.
Galbenusurile (separate de albusuri) se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga apoi uleiul, lingura cu lingura si apoi laptele. Se mixeaza.
Albusurile se bat pana se fac spuma.
Peste amestecul de faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu si zahar se adauga amestecul de galbenusuri cu ulei si lapte. Se mixeaza sau se amesteca cu un tel.
Se adauga apoi si albusurile batute spuma.
Se amesteca prin rasturnare, de sus in jos. Obtinem o compozitie densa (mai groasa ca la clatitele obisnuite), ca de pandispan.
Se incinge o tigaie pentru clatite (eu am folosit una teflonata) si se unge cu unt. Se poate unge cu unt doar la inceput insa eu am uns tigaia dupa fiecare clatita. Este drept ca s-a cam ars putin untul in tigaie. Alegeti varianta dorita. Se ia cate un polonic din compozitie (folositi un polonic cu dimensiuni mai mici) si se pune in tigaie. Dupa ce turnati compozitia in tigaie….n-o mai atingeti. Aluatul se intinde singur. Cand apar basicute la suprafata, se intoarce foaia pe cealalata parte.
Din ingredientele de mai sus va ies 7-8 clatite. Daca doriti mai multe…..dublati cantitatea.
Se servesc cu miere, zahar pudra, sos de ciocolata, dulceata, sirop de artar etc. Eu le-am servit cu miere si cu sos de ciocolata.
Lasă un răspuns