Antricot de vita cu sos de legume
Ingrediente:
– 1 kg antricot de vita
– 1 ceapa
– 1 ardei gras rosu
– 3 morcovi
– 1 radacina patrunjel
– 1/2 bucata telina
– 2 linguri bulion (sau 4-5 rosii mari)
– 2 linguri ulei
– sare si piper dupa gust
– 1 lingurita cimbru uscat
– 1/2 lingurita salvie uscata
– 1/2 lingurita rozmarin uscat
– 200 ml vin rosu sec
Mod de preparare:
Antricotul de vita se taie in felii (aproximativ 1 cm grosime) si se asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti. Se lasa la odihna 10-15 minute apoi se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a indeparta umezeala produsa de sare.
Intr-o tigaie, se incing 2 linguri de ulei (puteti combina 1 lingura de ulei cu o lingura de unt) si se pun bucatile de antricot la prajit (cate 4-5 minute pe fiecare parte).
Intr-o tava, se aseaza un pat format din legumele taiate.
Peste legume se presara condimentele si se aseaza carnea de vita.
Se adauga bulionul dizolvat in 100 ml apa, vinul, uleiul in care s-a prajit carnea si apa cat sa acopere carnea.
Se acopera tava cu capac sau cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade, pentru 2 ore. Din cand in cand se verifica friptura. Daca lichidul a scazut, se mai adauga apa fierbinte. Se verifica si carnea.
Cand carnea este frageda, se scoate tava din cuptor. Bucatile de carne se transfera intr-un vas iar legumele impreuna cu sosul format se rastoarna intr-un vas inalt si se paseaza cu un blender manual.
Legumele le puteti servi si nepasate, depinde cum doriti aspectul final al preparatului.
Antricotul de vita cu sos de legume se poate servi ca atare sau langa o garnitura de orez, piure de cartofi.
Pofta buna!
Lasă un răspuns