Ardei gras umplut cu crema de branza
– 8-10 ardei grasi mini
– 100 g branza de vaci
– 150 g telemea de oi
– 25 g unt
– cateva fire de marar
– 1/2 lingurita boia de ardei dulce
– sare si piper dupa gust
– 1/2 bucata ceapa uscata (sau o legatura de ceapa verde)
Mod de preparare:
De fiecare data cand se anunta musafiri in ultimul moment, fug repede la frigider si fac inventarul, aia am , aia nu am….In functie de ce gasesc prin frigider, incropesc repede un aperitiv. De data aceasta am avut inspiratia ca la ultimile cumparaturi, sa pun in cos o caserola cu ardei mini (mi-au placut cum arata) si niste branza de vaci. Telemeaua de oi nu-mi lipseste din casa, condimentele si ceapa uscata ar trebui sa le aiba orice gospodina in camara asa ca, am umplut ardeii mini cu crema de branza.
Ardeii mini sunt foarte dragalasi. Sunt mici, cat 2 degete desi in poza mea par mai mari.
Mi-am pregatit ingredientele si am trecut la treaba…repede, ca veneau musafirii.
Intr-un vas inalt am pus toate ingredientele si le-am pasat cu un blender vertical. Ceapa am taiat-o marunt. Atentie la sare! Telemeaua de oi fiind sarata (eu am tinut-o putin in apa rece pentru desarare), uneori nu mai trebuie adaugata sare.
Pentru ca uitasem sa pun mararul, l-am adaugat la final, cand crema de branza era deja transferata intr-un bol.
Cu ajutorul unei lingurite, am umplut ardeii (curatati de seminte si spalati). Puteti folosi un pos pentru a umple ardeii. Daca nu aveti ardei grasi mini nu-i problema. Folositi ardei grasi mai mari, obisnuiti. Dupa ce i-ati umplut, ii introduceti la frigider pentru 30-60 minute. Abia apoi ii puteti taia rondele sau fasii pe lung.
Arata bine aranjati pe platou si sunt si gustosi.
Eu am aranjat ardeii pe platou alaturi de alte antreuri.
Lasă un răspuns