Ardei umplut cu cascaval, slaninuta, carnati si oua
Ingrediente:
– 1/2 ardei gras rosu
– 50-70 g cascaval ras (in functie de marimea ardeiului)
– 3 felii sunculita afumata
– 4 felii carnati afumati
– 1 lingurita ulei
– 1 ou (merg si doua oua daca ardeiul este mai mare)
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Acest ardei umplut cu de toate este o idee foarte buna pentru micul dejun. Este satios si foarte gustos.
Ardeiul se spala si se taie in doua jumatati. Eu am folosit doar o jumatate pentru ca am servit numai eu iar ardeiul pe care il aveam era foarte mare. Se pulverizeaza pe interior cu ulei ardeiul si mai intai se pune in el cascavalul ras.
Peste cascaval aranjam intr-un strat slaninuta si carnatul taiate marunt.
Peste patul de cascaval, slaninuta si carnat spargem un ou. Eu am spart un ou dar am avut surpriza…sa aiba doua galbenusuri. Daca ardeiul este mai mare si va incape, puteti pune doua oua.
Peste oua presarati sare si piper, dupa gust.
Am pus ardeiul umplut intr-o tava tapetata cu hartie de copt (se poate si fara hartie) si l-am dat la cuptorul incalzit in prealabil, la 220 grade, pentru 15-20 minute.
Ce a iesit? O gustare aromata, gustoasa si satioasa. Merge bine la micul dejun (daca nu era micul dejun, eu as fi baut si un pahar de vin dupa…).
Pofta buna!
Lasă un răspuns