Aripioare de pui la cuptor
– 9 aripioare
– 300 g Kefir
– 1 lingura cu condimente pentru pui
– 1 legatura patrunjel verde
– sare dupa gust
– 3 linguri ulei
– zeama de la 1/2 lamaie
– 1 lingura boia de ardei dulce
– 2 linguri cu fulgi de ceapa
– 3-4 catei de usturoi
Mod de preparare :
Nu consum foarte des aripioare de pui. Cumpar doar atunci cand fac cate un gratar in curte si imi plac cele deja gata baituite. Sunt foarte gustoase. Astazi am vizitat un market si pentru ca imi era foame „rau de tot” ( se spune ca nu trebuie sa mergi la cumparaturi atunci cand iti este foame), am pus in cos tot ce mi-a cazut la indemana. Cand am ajuns acasa mi-am astamparat foamea cu „te miri ce” si apoi cand m-am uitat la cumparaturi…..m-am gandit ce pot sa fac cu aripioarele cumparate. M-am uitat prin frigider, prin cosul cu plicurile de condimente si am hotarat sa prepar aripioarele cu ce am la indemana. Rezultatul final a fost delicios. Am scos din frigider si din dulapuri ce am crezut eu ca merge bine la aceasta reteta.
Aripioarele le-am spalat si le-am taiat varfurile (partile usoare).
In blenderul de la robot am pus kefirul, manunchiul de patrunjel verde, cateii de usturoi, boiaua de ardei dulce, sarea, condimentele pentru pui ( acesta contine sare, boabe de piper, ceapa, boabe de mustar, coriandru, boia, usturoi), uleiul ( am folosit un ulei de masline extravirgin cu arome, dar merge si un ulei obisnuit) si zeama de lamaie.
Am blenduit amestecul 1-2 minute.
Amestecul rezultat l-am pus intr-un bol, am adaugat aripioarele si fulgii de ceapa. Am amestecat in compozitie pana toate aripioarele au fost invelite in amestec.
Am acoperit vasul cu o folie de plastic si l-am introdus in frigider pentru o ora. Este mult mai bine sa tineti aripioarele la bait pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Eu m-am grabit putin….trebuia sa pregatesc cina pentru sot.
Aranjam aripioarele baituite intr-o tava si o introducem la cuptor, la 200 grade Celsius pentru 35-40 de minute. Eu primele 20 de minute am acoperit tava cu o folie de aluminiu apoi am lasat tava descoperita pentru inca 20-25 de minute, pana aripioarele se rumenesc frumos.
Eu am servit aripioarele langa niste cartofi la cuptor si cu castraveti murati. Se pot servi numai cu o salata de legume sau langa alte garnituri cum ar fi ciuperci, pilaf…
Pofta buna !
Lasă un răspuns